Zanka

Son dakika… MHP’de kriz…

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin fındık fiyatı açıklamasına dün sert tepki göstermişti.

Enginyurt Pakdemirli'nin rekolteyi beklenenden yüksek açıkladığını savunarak, şunları söylemişti:

* Tarım Bakanı rekolteyi 665 bin ton olarak açıklıyor. Ey Tarım Bakanı bu bilgiyi sana verenler seni kandırdı, inanmıyorsan art niyetlisin. Hesap sormuyorsan, yine art niyetlisin… İhracatçılar Birliği 613 bin ton, ABD 620 bin ton rekolte açıklıyor. Sen neye göre 665 bin ton rekolte açıklıyorsun.

* Tarım Bakanı, teşekkür ettiğimiz bir tarım bakanıydı. Bugün bütün teşekkürümüzü geri alıyoruz. Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir. Tarım Bakanı 665 bin ton diyerek ne yapmak istedin. Sana bunu yaptırmayacağız Tarım Bakanı. Şunu bilki Cemal Enginyurt olarak Tarım Bakanı değil Allah’ın aslanı da olsan sana karşı bu fındık üreticisinin hakkını koruyacağız, yedirmeyeceğiz.

* Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhalefet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz" diye konuşmuştu.

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Bu açıklamalarının ardından Cemal Enginyurt, bugün kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

ENGİNYURT’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İhraç talebinin ardından Cemal Enginyurt’tan ilk açıklama geldi. Enginyurt, sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

* fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağırda olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP, vazgeçilmez sevdamdır.

* Ben Cemal Enginyurt olarak her hal ve şartta, bu zor zamanda hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın hem liderimiz Devlet Bahçeli’nin yanında duracağım. Üreticinin sesini haykırmak sert tepki değil uyarıdır. Ben 41 yıldır MHP mensubuyum, Ülkücü olmaktan gurur duyuyorum. Dik durmaya devam...



Bu içeriğe emoji ile tepki ver