Zanka

Ağustos ayında yapılması planlanan 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı için geri sayım başladı. Peki kurultay öncesi CHP’de neler oluyor? Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak çıkacak İlhan Cihaner mi çıkacak? CHP içerisindeki muhalif “Gelecek İçin Biz” platformunun Yürütme Kurulu Üyesi Murat Akbaş anlattı…

Gazeteci Ali Tarakçı, Zanka TV’de yayınlanan özel yayında “Gelecek İçin Biz” platformu Yürütme Kurulu Üyesi Murat Akbaş’ı konuk etti.

CHP’nin yıllardır iktidara gelemediğinin altını çizen Murat Akbaş, bu durumun sebeplerini ve platform olarak parti içerisinde gördükleri yanlışlar ile kendilerinin itirazda bulundukları konuları anlattı. Özellikle ittifaklara vurgu yapan Akbaş, “Bir siyasal parti temel olarak tek başına iktidar olmayı hedef olarak koymadığı sürece, parti olma misyonunu ve görevini yitirmiş demektir.” dedi.

Ali Tarakçı’nın “Pazar günkü kongrede genel başkan adayınız kim?” sorusuna “Çarşamba günü açıklayacağız” diye yanıt veren Akbaş, Tarakçı’nın “İlhan Cihaner adayınız mı?” sorusu üzerine de “Adayımızdır ama açıklanıp açıklanmayacağını Çarşamba basına ve kamuoyuna duyuracağız” dedi.

“Muharrem İnce adayınız olabilir mi?” sorusuna ise Akbaş şöyle yanıt verdi:

* Hayır, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde belirli bir anlayışı temsil eden yapıyız. Bu konuda bizi temsil edecek aday Sayın Cihaner’dir.

* Muharrem İnce’yle sürdürdüğümüz görüşmeler, adaylıkla ilgili değildir.  

Peki CHP içerisindeki “Gelecek İçin Biz” oluşumunun hedefi ne? Nelere karşı çıkıyorlar? CHP’nin tek başına iktidar olacağına inanıyorlar mı? Ali Tarakçı sordu, Murat Akbaş yanıtladı…

MURAT AKBAŞ’IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1