Zanka

Ağustos ayında yapılacak CHP kurultayı öncesi, Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olacak isimler de belli oluyor. Zanka TV’de Ali Tarakçı’nın Gelecek İçin Biz platformunun Yürütme Kurulu Üyesi Murat Akbaş’a “İlhan Cihaner aday olacak mı?” diye sormuştu ve gelen yanıt gündem olmuştu. Cihaner’in adaylığı bugün kesinleşti, yarın ise resmen duyurulacak…

CHP'nin 37'inci Olağan Kurultayı hafta sonu Bilkent Odeon'da yapılacak. Kurultayın birinci gününde genel başkan seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik PM üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.

Kurultay öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da aday adayı olduğunu açıklamıştı.

CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner'in de genel başkanlığa aday adayı olacağı belirtildi. Cihaner'in yarın parti genel merkezinde saat 09.30'da basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

CHP'de tüzük gereği genel başkanlığa adaylık için yüzde 5 delegenin imzası gerekiyor. Kayıtlı 1370 delegesi bulunan CHP'de, genel başkanlığa aday adaylığı için 70 civarı delegenin imzası gerekiyor.

ZANKA TV’DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Gazeteci Ali Tarakçı, Zanka TV’de yayınlanan özel yayında “Gelecek İçin Biz” platformu Yürütme Kurulu Üyesi Murat Akbaş’ı konuk etmişti. Ali Tarakçı’nın “Pazar günkü kongrede genel başkan adayınız kim?” sorusuna “Çarşamba günü açıklayacağız” diye yanıt veren Akbaş, Tarakçı’nın “İlhan Cihaner adayınız mı?” sorusu üzerine de “Adayımızdır ama açıklanıp açıklanmayacağını Çarşamba basına ve kamuoyuna duyuracağız” demişti.

İlgili haber için tıklayınız:

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2