Zanka

Ayasofya 86 yıl sonra Cuma namazı ile ibadete açıldı. Ayasofya Cami’ndeki ilk namaz için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzalı davetiyeler siyasetin gündemine oturdu ve büyük tartışma yarattı. Birçok siyasi isim “İbadetin protokolü olmaz” diyerek duruma tepki gösterdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, hem davetiyeye tepki gösterdi hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözlerle seslendi. Okuyan ayrıca Ayasofya’nın siyasi hedef olduğunu ve bu hedefin de halifelik olduğunu öne sürdü…

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, Ayasofya’nın ibadete açılmasını değerlendirdi ve “Ayasofya tartışması özellikle iktidar tarafından kendi içlerindeki kargaşayı önlemek, ekonomik krize tepkiden insanları uzaklaştırmak, günü kurtarmak içindir.” dedi.

Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden beri ibadete açık olduğunu belirten Yaşar Okuyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sözlerle seslendi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’na soruyorum; İstanbul’da doğdun, İstanbul’da yaşadın, İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptın, ömrünün yüzde 99’unu İstanbul’da geçirdin. Ömründe bir sefer Ayasofya’ya gidip, ibadete açılan kısımda namaz kıldın mı?”

Danıştay’ın kararının uluslararası düzeyde Türkiye’nin başını belaya sokacak bir karar olduğunu söyleyen Yaşar Okuyan, bunun sebebinin Osmanlı hukukunun esas alınarak bir karar verilmesi olduğunu dile getirdi.

Ayasofya’daki ilk Cuma namazı için davetiye basılmasını “Utanmadan bir de davetiye basmışlar, ayıptır” diye eleştiren Okuyan, Ayasofya ile bir siyasi hedefe daha yaklaşıldığını ve bu hedefin de halifelik olduğunu öne sürdü.

YAŞAR OKUYAN’IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver