Zanka

AKP Eski Milletvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Bu ülkede kimse Ayasofya'nın açılmasına bir şey demez, nitekim demedi de. Kimi çevrelerden gelen eleştiriler açılmasına değil, istismar edilmesine. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu bir siyasi tasarruf, hedefi de Fatih'in vasiyetini yerine getirmek değil, birilerinin siyasi ömrünü uzatmak" dedi…

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, dün kılınan Cuma namazının ardından ibadete açılan Ayasofya'ya ilişkin dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

Sosyal medya hesabından isim vermeden AKP’yi eleştiren Özdağ, şunları kaydetti:

"İktidarın oyları eridikçe değerler siyasetine yöneliyor, çünkü ülkeyi içine düştüğü durumdan kurtaracak bir projeleri yok. Politik başarısızlıkları TV ekranlarına doldurulan propagandist hocalar ve insanların dini duygularına hitap eden sembolik hamlelerle örtmeye çalışıyorlar. Ama örtülmüyor.

Vatandaşın gündeminde, pahalılık, enflasyon, ekonomik kriz, demokrasiden uzaklaşma, yargının siyasallaşması, terör ve bölücülük var. İktidar ise ‘bak cami açtım, boş ver ekonomik krizi buraya odaklan' diyor"

"HEDEF BİRİLERİNİN SAYESİ ÖMRÜNÜ UZATMAK"

"Bu ülkede kimse Ayasofya’nın açılmasına bir şey demez" diyen Özdağ, "Kimi çevrelerden gelen eleştiriler açılmasına değil, istismar edilmesine. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu bir siyasi tasarruf, hedefi de Fatih’in vasiyetini yerine getirmek değil, birilerinin siyasi ömrünü uzatmak" ifadelerini kullandı.

"ÜLKENİN ZENGİNLİKLERİ PARSEL PARSEL SATILIYOR"

Türkiye'nin geleceğinin ipotek altına sokulduğunu ifade eden Özdağ, "Bugün ülkenin kaderi açısından Ayasofya’nın açılmasından daha önemli şeyler oluyor. Ülkenin zenginlikleri parsel parsel satılıyor, Türkiye’nin geleceği ipotek altına sokuluyor, elli yılda ödenmeyecek borçların altına giriliyor, yargı adalete değil giderek siyasete hizmet eden bir aygıt haline geliyor, korku siyasetiyle toplum konuşamaz hale getiriliyor, ülkenin bütün imkânları bir kişi iktidarını sürdürsün diye kullanılıyor" dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver