Zanka

CHP 37. Olağan Kurultayı'na divan başkanlığına seçilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun konuşması büyük alkış topladı.  "İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmek, kadına şiddete ve cinayetlerinden yana olmak anlamına gelmektedir" diyen Çerçioğlu, “Biz mücadelesini Kuvayı Milliye'den, azmini Türkan Saylanlardan, gücünü Deniz Gezmişlerden, vicdanını Erdal Erenlerden, özgürlüğünü Bülent Ecevit'in güvercinlerinden, iradesini Mustafa Kemal Atatürk'ten almış bir neslin evlatlarıyız. Bu yüzden biz sözümüzü tutarız” sözleri sosyal medyaya da damgasını vurdu…

“Hedef iktidar” sloganı ile gerçekleşen CHP 37. Olağan Kurultayı divan başkanlığına seçilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Çerçioğlu, bir kadın olarak kurultay divan başkanı olması nedeniyle Atatürk’e kürsüden şükranlarını ifade ederek, “Siyasette eşit haklara sahip olmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal’e şükranlarımı sunarım. Cumhuriyetin tüm kadınları adına önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” dedi.

Son dönemde Türkiye kamuoyu gündemine giren kadına şiddete karşı İstanbul sözleşmesinden çekilme tartışmalarına da değinen Çerçioğlu, “İstanbul sözleşmesini feshetmek, kadına şiddete ve cinayetlerinden yana olmak anlamına gelmektedir. Kadınların yanındayız ve her zaman da yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çerçioğlu’nun, “Biz mücadelesini Kuvayı Milliye'den, azmini Türkan Saylanlardan, gücünü Deniz Gezmişlerden, vicdanını Erdal Erenlerden, özgürlüğünü Bülent Ecevit'in güvercinlerinden, iradesini Mustafa Kemal Atatürk'ten almış bir neslin evlatlarıyız. Bu yüzden biz sözümüzü tutarız” sözleri ise büyük alkış aldı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver