Zanka

37. Olağan Kurultay’ın ilk gününde Kemal Kılıçdaroğlu, 6’ıncı kez Genel Başkan Seçilmişti. Kurultayın ikinci gününde Parti Meclisi belirleniyor. 52 kişinin seçileceği çarşaf listede aday sayısı 222 oldu. Peki Kılıçdaroğlu’nun listesinde kimler var? İşte kulislerde dolaşan o liste…

Sözcü’nün haberine göre; CHP'de 37. Olağan Kurultay'ın ikinci gününde Parti Meclisi üyeliği için adaylık başvuruları son buldu. 52 kişinin seçileceği çarşaf listede aday sayısı 222 oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün kurultayın ilk gününde yeniden Genel Başkan seçildikten sonra PM'ye kendi listesinden girmesini istediği kişileri tek tek aradı. Bu çerçevede Kılıçdaroğlu'nun listesinin de 76 kişi olduğu ifade edildi.

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU İÇİN 50 ADAY

15 kişilik Yüksek Disiplin kurulu için toplam 50 kişi aday oldu. YDK için CHP'de gelenek, Genel Başkan tarafından oluşturulacak 15 kişilik listenin olduğu gibi kabul edilmesi şeklinde.

Yine PM üyesi de sayılan ancak PM'ye Bilim Kültür platformundan giren üyeler için listeyi de Kılıçdaroğlu hazırlayacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu delegenin önüne Bilim-Kültür Platformu için 12 kişilik liste koyacak, delege bunlardan sekizini seçecek.

CHP Parti Meclisi, çarşaf listeden gelen 52 kişi ile Bilim Kültür platformundan gelen sekiz kişinin toplamı olan 60 kişiden oluşacak.

Bu sayı, hemen her kurultayında PM seçimine 500 kişiden fazla adayla giden CHP için yeni bir durum. Ancak bu duruma, CHP tüzüğünde yapılan son değişiklikle PM adayı olmak için 10 delegenin imzasının zorunlu olmasının neden olduğu ifade ediliyor.

Kulislere yansıyanlara göre, PM için CHP'de aday olmak isteyenlerin sayısı yine 500'ü aştı ancak bunların yarısı gerekli 10 imzayı bulamadı.

KILIÇDAROĞLU’NUN LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer aldığı iddia edilen bazı isimler şöyle:

Oğuz Kaan Salıcı

Ayfer Gültekin

Ayça Taşkent

Erdoğan Toprak

Cemal Canpolat

Tuncay Özkan

Yunus Emre

Bülent Kuşoğlu

Faik Öztrak

Gamze İlgezdi

Bülent Tezcan

Adnan Demirci

Tekin Bingöl

Orhan Sarıbal

Ali Öztunç

Gülizar Biçer Karaca

Umut Akdoğan

Yıldırım Kaya

Murat Emir

Turan Aydoğan

Özgür Karabat

Gökhan Günaydın

Ahmet Akın

Ali Mahir Başarır

Aylin Yaman

Hamdi Yarer Alkan

Aylin Nazlıaka

Burhan Saral

Esra Dirican

Deniz Demir

Sezgin Tanrıkulu

Gürsel Tekin

Necdet Saraç

Yurter Özcan

Zeynel Emre

Gökçe Gökçen

Gamze Taşçıer

Nurhayat Altaca

Burhan Şenatalar

Yüksel Mansur Kılıç

Onursal Adıgüzel

Veli Ağbaba

Fethi Açıkel

Ünal Çeviköz

Semra Dinçer

Aykut Erdoğdu

Muharrem Erkek

Akif Hamzaçebi

Sevgi Kılıç

Selin Sayek Böke

Yaşar Seyman

Yüksel Taşkın

Seyit Torun

Gökan Zeybek

Pınar Uzun

Ali Er

KILIÇDAROĞLU’NUN LİSTESİNDE KİMLER YOK?

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde mevcut parti yönetimini büyük ölçüde koruduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun listesine sadece genel başkan yardımcılarından sadece Haluk Koç girmedi. Koç’un kurultay öncesi görevden affını istediği öğrenildi.

CHP’de mevcut Parti Meclisi’nde yer alıp, Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde olmayan isimler şöyle:

Haluk Koç, Ali Haydar Hakverdi, Ali Şeker, Ekrem Kerem Oktay, Bülent Ecevit Tatlıdil, Erdal Aksünger, Eren Erdem, Fatma Gürer, Gaye Pamuk Ateşli, Gaye Usluer, Gökhan Günaydın, Gülçin Timur, Haluk Pekşen, İlhan Cihaner, Mehmet Ali Çelebi, Meryem Gül Çiftçi, Müslüm Sarı, Sera Kadıgil Sütçüoğlu, Umut Tekin ve Zeki Kılıçarslan.

DAHA ÖNCE LİSTE DELDİLER, YİNE DELEBİLİRLER Mİ?

Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir önceki kurultayda da anahtar listesine almadığı bazı isimler, oylamada ‘liste delerek’ Parti Meclisi’ne girmeyi başarmışlardı.

Liste delen isimler, bu kurultayda da Parti Meclisi’ne aday oldular. Geçen kurultayda da anahtar listede yer almayıp liste delen, bu kurultayda da yeniden aday olan isimler şöyle:

Erdal Aksünger, Gökhan Günaydın, Haluk Pekşen, Gaye Usluer, Ali Şeker ve Necati Yılmaz.

Geçen kurultayda liste delerek PM’ye giren Tuncay Özkan bu kez Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer aldı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver