Zanka

Eylül’den itibaren bölge bölge kapanacak, kullanıcılara Aralık ayına kadar vakit verilecek…

Google, Google Play Müzik'i kapatmaya hazırlanıyor. Android cihazlarına bir ses dosyası atan kullanıcılar, bu uygulama sayesinde dosyalarını oynatabiliyor hatta çalma listesi bile oluşturabiliyordu. Bir nevi Spotify'ın yerel uygulaması gibi çalışan Google Play Müzik, eylül ayı itibarıyla kapatılacak.

Google'ın açıklamasına göre Google Play Müzik bir anda kapatılmayacak. Bunun yerine bölge bölge Google Play Müzik'in erişimi kesilecek.

Örneğin; eylül ayından itibaren Yeni Zelanda ve Güney Afrika'da Google Play Müzik kapatılacak. Ekim ayında ise hiçbir ülkede Google Play Müzik kullanılamayacak. Ancak Google bu noktada kullanıcılara bazı inisiyatifler sunacak.

Ekim ayına kadar Google Play Müzik'i kapatacak olan Google, aralık ayına kadar ise kullanıcılara yerel dosyalarını taşımalarına imkan tanıyacak. Yani bir Google Play Müzik kullanıcısı, Ekim ayında hizmete erişim sağlayamasa bile Aralık ayına kadar medya aktarımlarını gerçekleştirebilecek. 2020 yılında ise YouTube Music, Google Play Müzik'in yerini alacak.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1