Zanka

Aya Yorgi Klisesi’ne giden Azap Yokuşu’nda, korona virüs salgınıyla birlikte utandıran görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Yıllardır dilek dilemek için yokuştaki ağaçlara asılan bez ve iplerin yerini; maske, ıslak mendil ve pet şişe etiketleri aldı…

Büyükada'nın 204 metre ile en yüksek noktasında bulunan Yüce Tepe'deki Aya Yorgi Kilisesi'ne, kısıtlamaların kalkmasının ardından eskisi gibi çok sayıda kişi akın ediyor. Kiliseye ve bulunduğu konumun eşsiz manzarasına ulaşmak isteyenler, dik ve zorlu Azap Yokuşu'nu dakikalarca tırmanıyor.

Yol boyunca bulunan ağaçlara yasak olmasına rağmen dilek dilemek isteyenlerin bağladığı ip ve bez parçalarına aşinayız. Ancak son günlerde bunların yerini tıbbi maske, ıslak mendil ve pet şişelerden çıkarılan etiketler aldı.

Oluşan çirkin görüntünün yanı sıra tıbbi atık ve plastikler, yol boyunca ve kilisenin bulunduğu tepede hem çevreyi hem de insan sağlığını tehdit ediyor.

Aya Yorgi'yi keşfetmek için Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler de karşılaştıkları manzaradan son derece rahatsız.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1