Zanka

CHP'nin 2018 seçimlerinde  Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce'nin parti kuracağı iddiaları siyaset kulislerini hareketlendirdi. Aralık ayında kuruluş dilekçesinin verileceği öne sürülen parti için şu ana kadar; "Birinci", "Ulusal Sol" ve "Çağdaş" isimlerinin önerildiği konuşuluyor.

İndependent Türkçe'nin edindiği kulis bilgilere göre, İnce'nin parti kurma konusundaki fikri güçlenmiş durumda. Siyaset kulislerine göre İnce'nin kuracağı iddia edilen partiye isim olarak şu ana kadar "Birinci", "Ulusal Sol" ve "Çağdaş" isimlerinin önerildi. Bu isimlerin İnce ekibi içerisinde tartışıldığı iddia edildi. Önerilen isimlerden şu ana kadar en çok beğenilenin "Birinci" olduğu ancak yeni tekliflerin tartışılması için son kararın sonraki aylara bırakıldığı kaydedildi.

İnce'nin yeni kurulacak partiyle ilgili olarak "4-5 ay içinde birinci olacak bir hareket kurulabilir" dediği iddiası basına yansımıştı. "Ulusal Sol" ismine ise partiyi ulusalcı bir çizgide göstereceği, bu durumun Kürtler ve sosyalist kesim arasında antipati ile karşılanacağı gerekçesiyle ekip içinden itirazlar geldiği öğrenildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver