Zanka

Son dakika… 11 Ağustos 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalar az da olsa geriledi, ağır hastaların sayısı ise artmaya devam ediyor. Bakan Koca son 3 günde en yüksek hasta görülen illeri açıkladı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA %32 AZALMA var. Fakat sürecin en önemli göstergelerinden biri olan AĞIR HASTA SAYISINDA ARTIŞ devam ediyor. Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında kısa süreli bir artışın dışında önemli değişiklikler kaydedilmiyor. Son verilere göre 15 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 873’e yükseldi. Dün 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

İlk olarak yüzde 9.4 olarak açıklanan hastalarda zatürre oranı, günler içerisinde geriledi. Yeni haftanın ilk gününde yüzde 8,1’den yüzde 8,2’ye yükselen oran, bugün de bu oran sabit kaldı.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısının, birkaç günde yaşanan sıçramayla 586’ya kadar yükselmesi korkutmuştu. Geriliyor derken bir kez daha sıçrama yapan sayı, önceki gün 596’ya ve dün 603’e kadar yükselmişti. Bugün ise 617’ye ulaştı.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, son günlerde binin altına inmiyor. Bir yükselen bir düşen vakalar, iki gündür artıyordu. Bugün sayı az da olsa geriledi. Son 24 saatte 1.183 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 243 bin 180’e ulaştı. Dün 1.193 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Son günlerde iyileşen sayısı, binin üzerinde olsa da vaka sayılarının altında kalıyordu. Dün önemli bir yükseliş kaydedilen sayı, günler sonra yeni vakaların üzerine çıkmıştı. Bugün iyileşenlerin sayısı yeniden geriledi ve yalnızca 2 farkla yeni vaka sayısını geçti. Son verilere göre 1.185 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver