Zanka

Gizlilik sözleşmesinde değişikliğe giden ve bu sözleşmeyi kullanıcılarına zorunlu tutan WhatsApp, kullanıcılarını kaybetmenin eşiğine geldi. Sosyal medyada WhatsApp’ın silinmesi için kampanya başlatıldı. Günden güne değer kaybeden WhatsApp’a karşı özellikle Telegram ve Signal uygulamaları popüler olmaya başladı, hatta bu iki uygulama Google Play’de zirveye yerleşti…

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp kullanıcılarının karşısına çıkan ‘Gizlilik sözleşmesi değişikliği onay ekranı’ birkaç gün boyunca kullanıcılar tarafından tartışıldı. Kişisel verilerin Facebook’a aktarılma zorunluluğu büyük tepki çekti.

Firma, Avrupa’daki kullanıcılarının bu değişiklikte zorunlu tutulmayacağını duyurması ise Türkiye’den gelen tepkileri bir üst kademeye taşıdı. WhatsApp’a karşı sosyal medyadan boykot kampanyası başlatıldı.

Sosyal medyada başlatılan #WhatsAppSiliyoruz kampanyası kısa sürede Twitter’da Türkiye gündemine girdi ve birçok kesimden destek görmeye başladı.

Bu kampanyalarla WhatsApp’ın düşüşü de hızlandı. Google Play verilerine göre WhatsApp en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında 4. sıraya kadar geriledi.

TELEGRAM ATAKTA

WhatsApp’a karşı tercih edilen uygulamalar arasında ilk sırada ise Telegram geldi. WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi değişikliği Telegram’ı ilk defa en popüler mesajlaşma uygulaması haline getirdi. Telegram’ın WhatsApp’a göre daha kapsamlı özelliklerinin bulunması ve açık kaynak kodlu olması ilk tercih olmasını sağladı.

SIGNAL DE GÜNDEMDE

Türkiye’de daha önce fazla talep görmeyen Signal, Elon Musk’ın WhatsApp’a karşı tepki olarak önerdiği uygulama olmasıyla büyük yükseliş yaşadı.

Türkiye’de şu anda en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında Signal, Telegram’dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
31