Zanka

Son dönemlerde kişisel verilerin ihlali skandalı Facebook’a büyük zarar vermiş durumda. Yıpranan markalarını kurtarmak isteyen Facebook yöneticileri, çareyi kendi markaları olan WhatsApp ve Instagram’ın ismini değiştirmekte buldu… Peki yeni isimleri ne olacak? İşte son gelen bilgiler…

Eski popülerliğinde olmayan sosyal medya platformu Facebook, yeni bir marka çalışmasına başlıyor. Buna göre Instagram ve WhatsApp’ın da sahibi olan dev şirket yenilik için ilk adımı isim değişikliği ile atacak. Şirket bu hamleyle, kişisel verilerin ihlali skandalını unutturmayı amaçlıyor.

Business Insider'da yer alan habere göre; Facebok Instagram'ın ismini ‘Facebook'tan Instagram' (Instagram from Facebook) ve WhatsApp'in ismini de ‘Facebook'tan WhatsApp' olarak (WhatsApp from Facebook) olarak değiştiriyor.

Facebook'tan yapılan açıklamada iki uygulamanın da Facebook'un bir parçası olduğunu hatırlatmak için isim değişikliğine gidildiği vurgulandı.

Uygulamanın ismi uygulama indirme marketlerinde yukarıdaki şekilde gözükecek ama kullanıcılar uygulamayı kullanırken yine Instagram ve WhatsApp isimlerini görecekler.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver