Zanka

Facebook’un otomatik yüz tanıma özelliği, çok tartışılıyordu hatta ABD’de bir davaya da konu olmuştu. Bunun üzerine harekete geçen Facebook, o özellikle ilgili yeni bir düzenlemeye yapma kararı aldı…

Sosyal medya devi Facebook, kullanıcıların yüzlerini etiketlemek için geliştirdiği yüz tanıma teknolojisini bundan sonra ayarlar kısmında, varsayılan olarak kullanılmayacağını açıkladı.

Uygulamada şu ana kadar, fotoğraflardaki yüz tanıma teknolojisini kullanıcının tercihine bırakmaksızın varsayılan olarak açık bırakıyordu. Bundan sonra Facebook, arkadaşınız sizin fotoğrafınızı yüklediğinde, o fotoğrafta etiketlenmiş olmasanız bile size bildirim gönderecek. Kullanıcı dilerse kendini etiketleyebilecek veya etiketi kaldırmak istiyorsanız fotoğrafı rapor edebilecek.

Yeni düzenlemenin birkaç hafta içinde uygulanmaya başlanacağı öğrenildi.

DAVALIK OLMUŞTU

Geçtiğimiz ay ABD’nin San Fransisco eyaletinde görülen Facebook’a karşı açılan davada, Facebook’un geliştirdiği yüz tanıma teknolojisini kullanıcıların rızası alınmadan kullanarak gizlilik hakları yasalarını ihlal ettiğine karar vermişti.

Federal mahkemede Facebook aleyhine görülen davada, kullanıcıların kendi rızası olmadan yüz tanıma teknolojisi geliştirilmesinin bireylerin özel ilişkilerini ve somut çıkarlarını yok ettiği sonucuna varılmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1