Zanka

Araştırmalara göre, Z Kuşağı olarak bilinen 18-24 yaş arası ofis çalışanları, eski teknolojideki makinelerle karşılaştıkları için şaşkına dönüyor ve “tükenmişlik” yaşıyorlar.

Daily Mail’de yer alan habere göre, “Asana” isimli firma tarafından yapılan araştırma: “Avustralya, Fransa, Almanya, Japonya, Singapur ve Birleşik Krallık’taki 10.624 ofis çalışanı üzerinden yapılıyor.”

Araştırmada birçok ofisin, eski bilgisayarları, telefon sistemlerini ve faks makinelerini kullandığını ve bunun da Z Kuşağı personelinin yüzde 49’unun kafasını karıştırdığını, 55 yaşın üzerindeki “baby boomer” (1946-1964 arası doğmuş kuşak) kuşağı meslektaşlarının yardımına ihtiyaç duyduğuna rastlandı.

“TÜKENMİŞLİK DUYGUSU YAŞADIĞINI SÖYLEYENLERİN SAYISI ARTIYOR”

Baby boomer kuşağının ise sadece yüzde 53’ü aynı hayal kırıklıklarını yaşadı ve “eski günlerde” alışkın oldukları bu tür sorunlarla baş etmekte rahat davrandılar.

Her on Z Kuşağı çalışanın sekizinden fazlası, kısmen eski teknolojinin işlerini yavaşlatmasından kaynaklanan hayal kırıklıkları nedeniyle de tükenmişlikle mücadele ettiklerini söyledi.

Ayrıca ankette yer alan bilgiye göre; “Teknolojinin Z Kuşağı, çalışanlarının yaşamlarına gömülü olduğunu da ortaya çıkardı. Yüzde 37’si mesai saatlerinden sonra oturumu kapatıp telefon ve tabletlerde çalışmaya devam etmek için mücadele ediyor. Baby Boomer’ların ise sadece yüzde onunda aynı davranış var.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver