Zanka

Bir süre sessiz kalan Sedat Peker, bomba gibi paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Son olarak Peker’in Mehmet Cengiz defterini açması ortalığı karıştırdı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın da isminin geçtiği iddiaları değerlendiren Ali Tarakçı, “Türkiye’de zenginlik dediğiniz şey öyle emekle yapılabilecek bir şey değil, kirli. Düşünsene Sedat Peker elindeki videonun 1 dakikalık kısmını göstererek 2.5 milyon para alıyor. Nasıl bir paradır bu? Türkiye’de devlet yoksa zenginlik yok. Türkiye’de herhangi birinin arkasında siyasal iktidar yoksa zenginlik yok, bu kadar net” dedi. Olaylara çarpıcı bir yerden de yaklaşan Tarakçı, “Asıl suç örgütü lideri Sedat Peker mi? Asıl soru bu. Peker’in anlattıklarına bakılınca örgüt başkaları” yorumunu yaptı…

Kamuoyunda “5’li çete” diye adlandırılan iş insanlarından biri olan Mehmet Cengiz hakkında olay yaratan iddialarda bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker; eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kumar oynadığı görüntüleri teslim etmek karşılığında cezaevinden tahliye edilip, beş milyon dolar aldığını öne sürmüştü. Para teslimine Cengiz ile birlikte aracılık ettiği belirtilen Zafer Salman da “Sedat Peker ne dediyse doğrudur” diyerek Peker’i doğruladı.

Zanka TV Genel Yayın Yönetmeni Ferit Atay ve Gazeteci Ali Tarakçı, Sedat Peker'in son iddialarını değerlendirdi.

Tarakçı konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“ÇOK BİLİNÇLİ BİR KAMPANYA YÜRÜTÜYOR”

* Sedat Peker bugüne kadar söylediği şeylerin hiçbirinde olmayan bir şey söylemedi. Kendisinin şahit olduğu olayları, şahit olmadığı olayları ise belgeleri ile anlatıyor.

* Sedat Peker’in geçen yılın 2 Mayıs’ından itibaren yayınladığı bütün videoları yorumlamıştık. Şimdi gelinen noktada şöyle söyleyelim; Sadece AKP dönemi ile ilgili değil, Sedat Peker’in son 30 yıla şahitlik etmişliği var.

* Sedat Peker çok bilinçli bir kampanya yürütüyor. Toplumun ilgi merkezi oluyor ama bizim ülkemizde bir konunun üzün süreli konuşulamayacağını da bildiğinden sürekli gündem değiştiriyor.

* Galiba Türkiye tarihinde muhalif olmadan toplumun bu kadar geniş odağında, ilgi merkezinde kalan başka bir adam yok. Bunun iki nedeni var, Sedat Peker, Türkiye’nin son 30 yılının tüm derin ilişkilerine sahip.

* Şimdi Mesut Yılmaz da Balkanlar’da özel bir uçak tutuyor. Teslim alıyor ve beraat edeceğine o kadar emin ki 8 ay ceza evinde yatıyor. Bu arada öyle hamleler yapıyor ki, biliyorsun özel olarak ceza evi değiştiriliyor, pazarlık yapıyorlar. Bu pazarlığı Escobar da yapıyor. Devletle pazarlık yapan başkaları da var. Mehmet Ağar gibi, 90’lı yıllarda Recep Tayyip Erdoğan da var. Şimdi buradan yola çıkarak söylenecek olan şu; Sedat Peker, Mesut Yılmaz’ı öyle güzel tokatlıyor ki, o gün devletin en güçlü adamını tokatlaya tokatlaya 5 milyon dolar almış, bir. Aynı zamanda tahliye edilmesi için koşulları yaratmış, iki. O dönemde de Mehmet Cengiz ile akrabalıklarını anlatıyor biliyorsun, Mehmet Cengiz’in de önünü açmış.

“SEDAT PEKER’E GÖREV VERİLDİ Mİ?”

Mesut Yılmaz’ın, Macaristan seyahatinde kumar oynarken çıkan arbedede burnunun kırıldığı iddialarını hatırlatan Ferit Atay’a Ali Tarakçı şöyle yanıt verdi:

* Mesut Yılmaz’ın burnunun kırıldığı olayda MİT’in içerisinde olduğu söyleniyordu, Alaattin Çakıcı’nın içerisinde olduğu söyleniyordu o dönemde. Benim bir kuşkum ise Mesut Yılmaz’ın burnunun kırılmasında Sedat Peker’e görev verildi mi?

* Dönemim merkez sağ başbakanı olan Mesut Yılmaz kumar oynarken görüntüleri sızmasın diye Sedat Peker’e parça parça olmak üzere 5 milyon dolar yolluyor. Peker hem parayı alıyor hem de beraat ediyor. Çok ağır suçlamalar olmasına rağmen beraat ediyor.

PEKER’İN DEMİRÖREN HAKKINDAKİ İDDİALARI

* Sedat Peker pazar akşamı Erdoğan Demirören’in ortağını bizzat kendisinin boğduğu ve bu seri cinayetlerin Erdoğan Demirören tarafından işlendiğini aynı zamanda da zenginliğinin kaynağının bu olduğunu söylüyor.

* İlginç bir detaya ulaştım, bu cinayetler işlendiğinde C.D isimli bir gazeteci bu işe şahitlik yapıyor. Artı1 TV yıl 2013, televizyon kanalının patronu Altan Ertürk. 3,5 aydır maaşları ödemiyor, Uğur Dündar birkaç çalışma arkadaşıyla beraber bir daha dönmemek üzere izne ayrılıyor. Üst düzey yöneticiler H.Ş VE T.M kanalın genel yayın yönetmenliği için adı geçen C.D’yi bur durumdan vazgeçirmek için görüşmeye gider, ancak C.D 6 aylık maaşını peşin almıştır ve Artı1 TV’de bu şartlar altında çalışmaya gel telkinlerini kapıları kapatmıştır.

* Şimdi Sedat Peker’in iddiaları ile çok örtüşen bir cümle okuyacağım. O dönemde diyor ki “ Artı1 Tv’nin üst düzey yöneticileri H.Ş ve yanında T.M olduğu halde anlatıyor C.D. Bak buradaki personeller aylardır maaş alamıyor, senin de bu şartlar altında çalışman olur diyor, ancak C.D Artı1’de çalışmaya kararlıdır. Bunun üzerine kanalın patronaj yapısının daha derinlere gittiği yönünde bilgiler verilince. C.D bir zamanlar patronu olan Demirören ile ilgili baklayı ağzından kaçırıyor. Patronu, ortağını gözlerinin önünde kravatı ile boğdu, C.D beni şaşırtabileceğinizi mi sanıyorsunuz?” dedi.

* Demirören, İstanbul’da ortağını boğarak öldürüyor ve servetine çöküyor. Yurt dışına gittiği gerekçesi ile. Bunlar daha sonra devletin raporlarına da yansıyor ama hiçbir şey yapılmıyor.

“TÜRKİYE’DE DEVLET YOKSA ZENGİNLİK YOK”

* Şu gerçeğin altını çizmek gerekiyor. Türkiye’de zenginlik dediğiniz şey öyle emekle yapılabilecek bir şey değil, kirli. Düşünsene Sedat Peker elindeki videonun 1 dakikalık kısmını göstererek 2.5 milyon para alıyor. Nasıl bir paradır bu?

* Türkiye’de devlet yoksa zenginlik yok. Türkiye’de herhangi birinin arkasında siyasal iktidar yoksa zenginlik yok, bu kadar net. Dün akşam ve bugün Sedat Peker’in attığı 50 tane tweet yeri yerinden oynatacak bir şey.

“SEDAT PEKER’İN ANLATTIKLARI, BİLDİKLERİNİN YÜZDE 1’İ BİLE DEĞİL”

* Abisi Turgut Yılmaz’ın devreye girmesi lazım. Bu parayı nereden buldun, verdin inkar edeceklerdir. Asıl olay şu Mehmet Cengiz’in bu aracılığı yaptıktan sonra önü açılıyor. Mehmet Cengiz daha da büyüyor. Ben Sedat Peker’in anlattıklarının, bugüne kadar bildiklerinin %1’i bile olmadığını düşünüyorum. 

* Yani düşünebiliyor musunuz? Sedat Peker bunları anlatıyor, Sedat Peker organize suç örgütü diye dava hazırlanıyor 92 kişilik, o davadaki herkes tahliye oluyor dava çöküyor ve şimdi yine geçen akşam iddiaları neydi? Ankara Emniyet Müdürü’ne sen benim örgütümdeydin diyor. Sedat Peker hakkında yeni bir organize dava hazırlanıyor. Adam zaten temiz olduğunu iddia etmiyor ki, ben pisliğin içinden geldim diyor.

* Bu ülkede kaç kişinin kafası kopartılmıştır sence? Kaç kişi böyle para vermek zorunda kalmıştır?

PEKER, ERDOĞAN İLE NEDEN HELALLEŞMİYOR?

* Sedat Peker attığı tweetlerde bu helalleşmeyi yapacağını, videoyu çekeceğini söyledi. Avukatlarının bununla ilgili uğraştığını söyledi. Bu helalleşmeyi tamamlamadan bu işi bırakmayacağını söyledi.

CENGİZ, PEKER’E SÖZ VERİP TUTMADI MI?

* Gördüğüm kadarıyla Peker’in özel bir hesaplaşması var. Çok büyük ihtimalle Cengiz’in Sedat Peker’e verdiği bir sözler var ve yerine getirilmemiş. Bir de şöyle bir düşüncem var; 2 mayıs tarhininden itibaren Mehmet Cengiz’in Sedat Peker’e yakın çevresi ile ulaştığını düşünüyorum. Ve bunun üzerinden de Mehmet Cengiz’in Sedat Peker’e söz verdiğini ve sözünü yerine getirmediği için de kıyametin koptuğunu düşünüyorum.

“ANLATTIKLARINA BAKILINCA ÖRGÜT BAŞKALARI”

* Başka bir şey daha var Ertuğrul Özkök’ün Mehmet Cengiz ile ilişkisini anlatıp, o olay çözüldüğünde komisyon aldığını söylüyor. Değilim, ben sistemin açıklarını biliyorum.” diyor. Sence asıl suç örgütü lideri Sedat Peker mi? Asıl soru bu. Peker’in anlattıklarına bakılınca örgüt başkaları.

PEKER’İN “BENİ YALNIZ BIRAKTINIZ BEN 50 MİLYON ARKADAŞ BULDUM” PAYLAŞIMI

* Bugün 3 saat önce attığı tweetler var. Orada diyor ki; “güç sahiplerinin ayaklarının dibine çöktünüz, göreceksiniz. Ulan namus üzere olmak lazım, şeref üzere olmak lazım, siz beni yalnız bıraktınız ama ben 50 milyon tane yeni arkadaş buldum kendime.” burada yalnız bırakılmasından kaynaklı olarak sitem ediyor.

* Bunu sadece akrabalıktan okumamak lazım. Burada aslında Mehmet Cengiz’in bu kadar büyümesinde kendi katkısını da söylüyor ve bunun üzerinden beni yalnız bıraktınız diyor.

* Sadece Cengiz’e mi diyor? 2 Mayıs’tan itibaren kimlere söylenmişti? Berat Albayrak vardı, Süleyman Soylu vardı ona sen benim dönüş biletimdin demişti. Bir yığın isme gitti böyle.

“İYİ Kİ SEDAT PEKER’İN EVİNİ BASMIŞLAR”

* Sedat Peker iktidar içindeki kavgayı da kaşıyor, onu bilerek yapıyor. Yani düşün Türkiye sınırları dışında bir adam var ve oradan aslında koskoca devletle kavga ediyor ve kendi özel hesabını görüyor. Bunu yaparken topluma yönelik olarak geçmişte yaşanmış bir yığın olayı kamuoyunun gündemine getiriyor.

* Hem genç neslin hem eski neslin aklını açıyor. Sedat Peker övgüsü değil bu. Bu çok açık bir şekilde topluma yönelik olarak yaşanmış pis, kirli ilişkileri ifşa eden bir adamın mücadelesi var.

* Daha önce de söylemiştim iyi ki Sedat Peker’in evini basmışlar, iyi ki eşini rahatsız etmişler, iyi ki çocuklarına ilah doğrultmuşlar, iyi ki. Yapılmasaydı biz bunları öğrenemeyecektik. Attığı bütün videolarda eşi ve çocukları üzerinden bağlantı kuruyor. Peker, bir tripoda, bir kameraya yenileceksiniz demişti ya. Bir adam 84 milyona yönelik bir medya merkezi kurmuş, bir siyasi merkez kurmuş, halka ilişkiler merkezi kurmuş ve halkı bilinçlendirmeye yönelik mücadelesini yürütüyor ama bu mücadeleyi sadece kendi ailesi üzerinden kurduğu hikaye üzerinden yapıyor.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver