Zanka

Uzan’ın açıklamalarından öne çıkanlar başlıklar şöyle:

" Burada büyük bir oyun dönüyor. Anayasa’da yazıyor ve çok açık. Cumhurbaşkanı 14 Mayıs diye bir tarih attı ortaya. Bu tarihte seçim yapılabilmesi için 14 Mart öncesinde kararın çıkması lazım. Seçimin ilk günü 14 Mart oluyor. Yani seçim kanunu eski seçim kanunu olmuş oluyor. Yani 6’lı masadaki eski Akp’nin başbakanın, kurucusunun, bakanının istediği şekilde oluyor.  Bunlar karşılığı olmayan Chp’nin oylarıyla kendilerini meclise atmaya çalışan partiler. Eğer yeni seçim kanunu uygulanırsa, bunlar ya Chp’nin ya da İyi Parti’nin listesinden girmek zorunda olacaklar. Bunu da söylüyorlar biliyorsunuz. 5 Ocak’ta 6’lı masa bildirge yayınladı. Tarih 14 Mayıs olsa da seçim 14 Mart olacağı için eski sistemde gidecekler. Böylece Türk milleti kandırılıyor! Tayyip Erdoğan diyor ki “Ben dik durdum yeni seçim kanunuyla seçime gidiyoruz.” Hayır! Öbürleri diyor ki “Biz Cumhuriyet’i ve Anayasayı satmadık.” Hayır beyler; Cumhuriyet’i ve Anayasayı bir koltuk uğruna satıyorsunuz! Eğer 14 Mart’tan önce bir karar alırsanız ve bu seçimler 14 Mayıs’ta olup, Erdoğan’ın Anayasa 101’e karşı hile yapmasına göz yumacaksanız, sizler hepiniz Cumhuriyet’i satan şerefsizler olacaksınız! Anayasaya karşı hileye çanak tutacaksınız. Neyin karşılığında? Birer milletvekilliği koltuğu karşılığında… Bu kadar ucuz musunuz siz ya? Chp’nin değerli milletvekillerine sesleniyorum: Yönetiminizin bu gaflet ve delaletine izin vermeyiniz! 2014’de diplomasız Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesine göz yumdunuz. 2014’de çıkardığınız adayınız bugün Cumhur ittifakının milletvekili. 2018’de iki tane aday çıkardınız. Kendi kendinizi böldünüz. Yine yenildiniz. Kime? Diploması olmayan, yeterliliği olmayan birine Cumhurbaşkanlığı mevkini teslim ettiniz. İmdi anayasa 101’e göre son derece net seçilmesi mümkün olmayan birine Anayasa’ya göre hile yapma fırsatını mı tanıyacaksınız? 14 Mayıs kararı meclisten çıkarsa eski sistemle seçime gidilecek, Millet ittifakı vekilleri Cumhuriyet’i Anayasa’yı ve milleti bir koltuk için Erdoğan’a satmış olacaklar!

Erdoğan yeni kanunda kendisi aday olamayacağını kendi kabul ediyor. Erdoğan bunları dereye beş defa götürür susuz getirir. Diploması olmayan bir Erdoğan iki kere Cumhurbaşkanı seçildi. Şimdi bu adamları birer koltuk uğruna satın alıyor. Siz Erdoğan Davutoğlu’nun karakterini bilmiyor mu zannediyorsunuz? Siz Erdoğan’ın Babacan’ı tanımıyor mu zannediyorsunuz? Akşener’i bilmiyor mu sanıyorsunuz? Parmağında oynuyor bunlarla.

Seçim tarihini yedirebilir miyiz diye bakıyorlar? Yedirtmeyeceğiz biz. Chp’ye hatırlatırım; 99 tarihinde nasıl baraj altı kaldılar hatırlasınlar. Bu millet bu kazığı yemeyecek. Bunlar sadece koltuk derdinde olduklarını bir kere daha gösterdiler. 20 senedir muhalefetiniz, 11 seçim kaybettiniz. Türkiye Cumhuriyeti ile kumar oynayamazsınız Sayın Kılıçdaroğlu! 30 güne mi kaldı Türkiye? Bunu açıklayın… Satıyorsunuz Cumhuriyet’i ve milleti. Bu millet de sizi satar!

Chp ve İyi partili aklıselim, namuslu ve şerefli vekillere sesleniyorum. Sizler yemin ettiniz. Yemininizde Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma and içerim diyorsunuz. Ve oy kullanacaksınız öyle mi? Daha istemedi ama Genel Başkanınız bunu sizden isteyecek mi? Ama istemenin hazırlıklarını yapıyor gibi geliyor. Meral hanım daha rengini belli etmedi ama hazırlanıyor gibi… büyük bir şekilde protesto edilecekler, bakın göreceksiniz. Millet bunu yutmayacak! Halkın yüzde yetmişi Erdoğan’ı istemiyor ve siz Erdoğan’la birlikte Anayasa’nın üzerinden dozerle geçeceksiniz öyle mi? sonra da muhalefetim diye geçineceksiniz. Siz Akp’ye katılın daha iyi! "

Ferit Atay’ın “ Şöyle bir algı var, eğer itiraz edilirse Erdoğan mağdur olacak” sorusu üzerine Uzan:

“ Kendi yazdırdığı Anayasa’dan nasıl mağdur olabilir bir insan? Bu cebini dolduran insanların kullanacakları palavradır. Erdoğan geçmişte çok milletvekili satın aldı. Bunu herkes biliyor Ankara’da. Bavullarla paralar gitti. Oy verenlerin hepsine bavullarla para gidiyor demektir.” dedi.

Cem Uzan açıklamalarına şöyle devam etti:

-Millet sandıklarda birbirine girsin, iç savaş çıksın diye mi 14 Mayıs’ı kabul ediyorsunuz? İBB seçimlerinden öğrenmediniz mi? Hiç mi ders almazsınız? 11 tane seçim kaybettiniz. Yarından tezi yok biz 18 Haziran’da seçime gidiyoruz, bizim şahsiyetimiz itibarımız koltuk karşılığı satılık değildir demesi lazım. Bunu Kılıçdaroğlu ve Akşener’in demesi lazım. Beni diğer eski AKP’liler ilgilendirmiyor.

Bunları her gün anlatacağım. Cumhuriyet’i, milleti bir koltuk uğruna sattı bunlar diyeceğim!

Yayının  devamını izlemek için TIKLAYINIZ



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
13