Zanka

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin oranlarını çok yükseltme konusunda dikkatli olması gereken bir noktaya geldiğini ve ekonominin sert bir iniş yapmasını önlemeye çalışması gerektiğini söyledi.

Çok fazla şey yapma - ve muhtemelen bir resesyonu tetikleme - riski ile çok az şey yapma riskinin, faiz artırımları dizisinin ardından simetrik olarak dengelendiğini ifade eden Villeroy, ECB'nin çok fazla adım atması halinde, merkez bankasının hızla rotayı tersine çevirme riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

"Dolayısıyla, 'kırılana kadar test etmek' para politikasını kalibre etmek için mantıklı bir yol değil" diye konuşan Villeroy, "Bu da artık faizlerin sürekli olarak yukarı çekilmesinden ziyade politikanın sürekliliğine odaklanmamız gerektiğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Villeroy, ECB politika yapıcılarının enflasyonu 2025'e kadar yüzde 2'ye düşürme hedeflerine ulaşma konusunda artan güvenlerinin, artık ekonomide sert bir inişten kaçınmayı da hedefleyebilecekleri anlamına geldiğini kaydetti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver