Zanka

Her yıl verilen ‘Bilim ve Üstün Hizmet Ödülü’ bu yıl, Türk nörolojisine yararları sebebiyle Prof. Dr. Gazi Özdemir’e verildi…

Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu tarafından, her yıl verilen Bilim ve Üstün Hizmet Ödülü, Nöroloji Öğretim Üyeleri arasından bilimsel yönü ve ülke Nörolojisine yararlılığı nedeniyle bu yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Nöroloji Öğretim Üyesi Prof. Dr Gazi Özdemir’e takdim edildi.

Özdemir’e verilen teşekkür plakentinde, “Değerli Hocamız Sayın Prof. Dr. Gazi ÖZDEMİR’e, ülkemizde Nöroloji Bilim ve Eğitimine yaptığı eşsiz katkı ve hizmetler için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.” ifadelerine yer verildi.

Prof. Dr. Özdemir’in, öğretim üyeliği süresince imza attığı ilkler ve öncülük ettiği oluşumlar ise şöyle:

  • Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneğini ilk defa ve Merkezi Eskişehir olmak üzere 1994 yılında kurmuş ve 2 dönem kurucu başkanlığını, 3 dönem de genel sekreterliğini yapmış ve 10 yılını doldurunca yönetimi gençlere devretmiştir. Dernek halen aktiftir.
  • İlk Beyin Damar Hastalıkları Sempozyumu ve daha sonra ilk Kongreyi düzenlemiştir.
  • Gerek Beyin Damar Hastalıkları ve gerekse Nöroloji Kongrelerine Emekli Nöroloji Öğretim üyelerini Onursal Üye olarak Kongrelere davet edilmesi geleneğini başlatmıştır.
  • Şu anda 24 nü yılını doldurup yayın hayatına devam etmekte olan “Türk Beyin Damar Hastalıkları Dergisinin yayınını başlatmış ve 10 yıl Editörlüğünü yapmıştır.
  • Nöroloji camiasında Beyin Damar Hastalıkları ile ilgilenecek öğretim üyelerini organize edip, ekip olmalarını sağlamıştır.
  • On yıl süre ile Avrupa Beyin Damar Hastalıkları ekibinde Ülkemizi temsil etmiştir.
  • Kateterli Beyin Anjiyografisi tekniğini yapmayı tek Nörolog öğretim üyesi olarak devam ettirmiş ve ilke genelinde bunu yapan konumda Nörologlar eğiterek, ülkemizde organize etmiş ve şu anda 33 Nörolog sayısı ile Avrupa’da en kalabalık ve başarılı ilk sıraya ulaştırmıştır.
  • Haftalık Medimagazin Gazetesinde 10 yıl süre yaptığı köşe yazarlığı ile Nörolojini sorunlarını daima gündemde tutmuştur.
  • Öğretim Üyesi yetiştirmede 14 sayı ile ön sırada yer almıştır.

PROF.DR. GAZİ ÖZDEMİR'İN ZANKA'YA YAZDIĞI YAZILARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Bu içeriğe emoji ile tepki ver