Zanka

Dünyayı şoke eden haber Çin’den geldi. Güneş’ten 70 kat daha büyük bir kara deliğin keşfedildiği açıklandı. Açıklamayı yapan profesörün söyledikleri ise daha da ilginç oldu, çünkü "Şu an ki bilimsel gelişmelere ve algımıza göre bu kara delik var olmamalıydı" dedi. Şimdi bilim dünyası bu keşfi konuşuyor…

Dünyanın saygın bilim ve teknoloji dergisi Nature’da yayınlandıktan sonra başta İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail olmak üzere birçok bilim dergisi Çin’den yapılan bir açıklamaya geniş yer verdi.

Çin Ulusal Astronomi Gözlem Merkezi’nde görevli Profesör Liu Jifeng, bir açıklama yaparak Samanyolu’nda daha önce hiç tespit edilememiş bir kara delik bulunduğunu duyurdu. Profesör Jifeng kara deliği, “LB-1 ismi verilen kara delik 15.000 ışık yılı uzakta. Güneş’in kütlesinden 70 kat daha büyük” sözleriyle anlattı.

Çinli bilim insanı bu keşfin, günümüzdeki teknoloji ve bilimin tespit edemediği bir keşif olduğunun da altını çizdi ve LB-1’in Çin’in LAMOST teleskobunu kullanan uluslararası bir bilim ekibi tarafından yapıldığını belirtti.

“BURADA OLMAMASI GEREKİYORDU”

Araştırmayı yorumlayan California Teknoloji Enstitüsü’nde görevli fizikçi David Reitze, “Şu an bilimin getirdiği noktada bu kara deliğin burada olmaması gerekiyordu. Teknik olarak bu boşluk dengesiz olduğu için kara delik oluşmaması gerekiyor” dedi.

Reitze, Samanyolu’nda 100 milyon kara delik bulunduğunu fakat LB-1’in bunlardan 2 kat daha büyük olduğunu aktardı.

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver