Zanka

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan arama motoru Google’da, video krizi yaşanıyor. Sistemde kaynaklanan arıza, özel videoların yanlışlıkla başka kişilere gönderilmesine sebep oldu. Üstelik kaç kişinin mağdur olduğu ise soru işareti…

The Independent'da yer alan habere göre; Kasım ayında 4 gün boyunca Google'ın sisteminde bir arıza yaşandı. Sistem kaynaklı arıza nedeniyle birkaç gün boyunca insanların, kişisel videolarını istemeden yabancılara gönderdiği ortaya çıktı. Google Photos kullanan insanlar, cihazlarında kendilerine ait olmayan videolarla karşılaştı.

Problemin Google'ın insanlara bir veri arşivi sunan Google Takeout servisin çevresinde gerçekleştiği düşünülüyor. İnsanların özel videolarını başkalarına göndermesine neden olan servisin amacı aslında kişilerin verilerinin kontrolünü daha rahat gerçekleştirebilmesini sağlamak.  Ancak arıza nedeniyle durum hiç de öyle olmadı.

GOOGLE ÖZÜR DİLEDİ     

Google ise soruna ilişkin bir açıklama yayımlayarak özür diledi ve Takeout kullananların yalnızca yüzde 0.01'inde bu problemin yaşandığını söyledi. Açıklamada, "Kullanıcılar bu dört gün boyunca kendilerine ait olmayan fotoğraf veya videolar almış olabilirler. Sorunu düzelttik ve bunun bir daha yaşanmaması için gerekeni yaptık" ifadelerine yer verildi.  

Ancak arıza süresince kaç kişinin videosunun sızdığı henüz bilinmiyor.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver