Zanka

Yaptığı yardımlarla bugüne kadar herkesin takdirini toplayan ünlü iş adamı Bill Gates, corona virüsü için de kesenin ağızını açtı. Salgına karşı aşı bulunmasına yönelik çalışmaları destekleyen Bill Gates, aşıyı bulabilecek 7 adayın fabrikalarını finanse etme kararı aldı…

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Trevor Noah'ın Instagram üzerinden gerçekleştirdiği Daily Show yayınına konuk oldu ve kendi kurduğu vakfın hükûmetlerin corona virüsle mücadelesinde yardım için yatırım yapacağını duyurdu.

Corona virüs aşısı için ilerleme kaydeden 7 aday için tek tek fabrikaların kurulmasına yatırım yapacaklarını açıklayan Gates, belki de aşıyı bulamayacak olan kalan 6 şirket için milyarlarca doların boşa gideceğini fakat süreci hızlandırmanın dünya ekonomisine daha fazla katkısı olacağını vurguladı ve "Geçen her bir ay değerli" dedi.

Bill Gates ve eşi Melinda Gates, hükûmetlerin corona virüsle mücadelesi için 100 milyon dolar bağış yapmıştı. Çift aynı zamanda Washington eyaletinde evlere corona virüs test kiti yollanmasına katkı sağlamıştı.  



Bu içeriğe emoji ile tepki ver