Zanka

Tüm dünyayı saran corona virüs salgını, ABD’de giderek daha fazla insana bulaşıyor ve ağır kayıpların verilmesine yol açıyor. Bu durum Google ve Apple’ı harekete geçirdi. Teknoloji devi iki firma, temas takip sistemi üzerinde birlikte çalıştıklarını duyurdu…

Apple ve Google corona virüse karşı mücadele için enfekte olan hastalarla temas takip sistemi üzerine iş birliği yaptıklarını duyurdu.

Bluetooth teknolojisi ile Covid-19 hastaları ile teması takip edecek uygulama iki aşamada gerçekleştirilecek.

İlk olarak mayıs ayında kamu sağlığı yetkililerine ait uygulamalar kullanarak Android ve iOS cihazları arasında birlikte kullanılabilirlik sağlayan uygulamalar yayınlanacak. Bu resmi uygulamalar, kullanıcıların kendi uygulama mağazalarından indirebilmeleri için hazır olacak.

Apple ve Google, ikinci olarak gelecek aylarda bu işlevi temel platformlara entegre ederek daha geniş kapsamlı bir Bluetooh tabanlı temas takip platformu sağlamak için çalışacaklar.

Diğer yandan teknoloji devlerinin corona virüsle mücadele gerekçesiyle geliştirdikleri yeni yazılımların, kullanıcıların kişisel bilgilerinin kullanımı konusunda ne tür sorunlar yaratacağı da tartışma konusu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver