Zanka

Dünya genelinde corona virüs nedeniyle hastalanan ya da ölen erkeklerin sayısının, kadınlara göre daha fazla olduğu daha önce raporlanmıştı. Peki kadınların bağışıklıkları daha mı yüksek? İşte bu iddiayı test etmek amacıyla ABD’deki üç hastane, Covid-19 hastası erkeklere kadınlık hormonları olan östrojen ve progesteron takviyesi uygulamaya başladı…

ABD, İtalya, Çin gibi çoğu ülkede kadınların corona virüs nedeniyle aniden hastalanma ve ölme oranlarının daha düşük olduğu açıklandı.

Cedars-Sinai Tıp Merkezi'nden Dr. Sara Ghandehari, “Yoğun bakım ünitesindeki erkek ve kadın sayısı arasında çarpıcı bir fark var ve erkekler açıkça daha da kötüye gidiyor'' diyerek, hastanesindeki yoğun bakımda kalan ve ventilatöre bağlı hastalarının yüzde 75'inin erkek olduğunu söyledi.

New York Times’ın bildirdiğine göre, bu durum birçok araştırmacının esas olarak kadınlarda üretilen hormonların koruyucu olup olmadığını merak etmesini sağladı.

ABD’de doktorlar, erkeklere kadınlık hormonları vermenin onları yeni tip corona virüse karşı hayatta kalma olasılıklarını artırıp artıramayacağını araştırmaya başladı. ABD'deki üç hastane bu hipotezi test etmek adına erkek Covid-19 hastalarına bağışıklık sistemlerini güçlendirmek ve hastalığını şiddetini azaltmak amacıyla kadın cinsiyet hormonları olan östrojen veya progesteron veriyor.

New York Devlet Üniversitesi’ne bağlı Renaissence Tıp Fakültesi ve Long Island'da bulunan Stony Brook Üniversitesi birincil kadın cinsiyet hormonu olan östrojenin Covid-19 hastaları üzerindeki etkisini araştırıyor. Östrojen hormonu, kadın üreme sistemini geliştirmeye ve düzenlemeye yardımcı oluyor ve ikincil cinsiyet özelliklerinde rol oynuyor.

Renissance Tıp Fakültesi Pediatrik Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Başkanı Dr. Sharon Nachman, araştırmaya geçen hafta bir gönüllüyle başladıklarını ve birkaç ay içinde ön sonuçları almayı umduğunu söyledi.

Araştırma Dekanı Dr. Nachman ise konuya ilişkin “İyi fikirler en sıra dışı gibi görünenlerden çıkar” ifadelerini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1