Zanka

Tüm dünyayı saran corona virüsü salgını neredeyse her sektörü vurdu. Salgından sanat da nasibini aldı. Tiyatro, opera ve konserlerin yanı sıra, film sektörü de büyük bir ekonomik kayıp yaşadı. Filmlerin çekimleri ertelendi, sinemalar kapılara kilit vurdu. Hal böyle olunca Oscar Ödülleri’nde en temel kuralda da tarihi bir değişikliğe gidildi…

Akademi yönetimi, corona virüs salgını nedeniyle bu yılki toplantısını online olarak gerçekleştirdi. Toplantının ana gündem maddesi corona virüsü salgını nedeniyle sinema salonlarının kapanması ve film çekimlerinin durdurulmasıydı.

Toplantıda Oscar Ödülleri'ne hangi filmlerin katılabileceğine dair tarihi bir karar alındı. Daha önce, bir filmin Oscar’a aday olabilmesi için, Los Angeles’ta en az 7 gün boyunca ve üçer seans olarak gösterim şartı vardı. Akademi, sadece bir yıllığına bu kuraldan vazgeçilmesini kararlaştırdı.

Böylece internette yayınlanmış filmler de bu yılki değerlendirmeye alınacak. Salonlar tamamen açıldıktan sonra ise bu kural rafa kaldırılacak.

İKİ KATEGORİ BİRLEŞTİRİLDİ

Öte yandan Ses Miksajı ve Ses Kurgusu dalında iki ayrı ödül veren Akademi, artık ses dalında tek ödül verecek.

Orijinal müzik dalında ise, yüzde 60 özgün olma şartı bulunuyordu, bu şart devam filmlerinde yüzde 80 olarak revize edildi.

OY İŞLEMİ

Akademi üyeleri Uluslararası En İyi Film kategorisinde yarışacak filmleri internet üzerinden izleyecek. Ön oylama zorunlu olacak ve esas oylamada üyelerin oy verebilmesi için belli bir süre izleme zorunluluğu olacak.

OSCAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ NE ZAMAN?

93. Akademi Ödül Töreni’nin 28 Şubat 2021 gecesi gerçekleştirilmesi planlanıyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver