Zanka

Ailesi FETÖ soruşturmasında tutuklanan, daha sonra annesi yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılan 8 yaşındaki Ahmet Ataç, tedavisi için başlatılan kampanya ile tanınmıştı. Ahmet kanserle mücadelesini kaybetti…

2018 yılında ailesine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması neticesinde 8 yaşındaki Ahmet Ataç'ın babası ve annesi tutuklanmış, babası cezaevinde kalırken annesi ise yurt dışı çıkış yasağıyla birlikte iki buçuk ay sonra serbest bırakılmıştı.

Kemik kanserine yakalanan Ahmet için annesinin yurt dışı çıkış yasaklı babasının ise cezaevinde bulunduğu dönemde Almanya'da tedavi imkanı doğmuştu.

Annesinin durumu nedeniyle bir süre Almanya'ya gidemeyen Ahmet Ataç'ın annesinin yasağının kaldırılması için sosyal medyada bir kampanya yürütülmüştü.

Tedavi için ilk olarak babaannesiyle Almanya'ya giden Ahmet Ataç'ın annesinin daha sonrasında yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmıştı. Tedavinin devamı için tekrar Almanya'ya gittiklerinde ise doktorlar, çocuğun kan değerlerinin tedavinin devamı için düşük olduğunu söyledi. Ardından Türkiye'ye dönen Ahmet Ataç'ın durumu kötüleşmişti.

Ahmet Ataç durumunun ağırlaşması üzerine dün gece yoğun bakıma alınmıştı. Doktorların müdahalesi, üç kez duran minik kalbini yeniden çalıştırmaya yetmedi. Ahmet hayatını kaybetti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver