Zanka

İzmir’deki çiftliğinde kaçak yapı olduğu iddia edilen Fatih Portakal, bugün bazı haber sitelerinde "Çiftliğine diktiği kaçak yapı yıkılacak" ifadeleri kullanılan haberlere tepki gösterdi. Portakal, "Geldiğimiz nokta şu: yandaş medya bugün 40 m2’lik park yerinin yıkılacağını duyurdu; ‘rapora ulaştık’ deniyorsa ‘sızdırılmış’ demektir. Biz istedik alamadık! İncelemeyi yapanlar bile şaşkındır her halde" dedi ve Bakan Kurum'a seslendi...

FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu ve gazeteci Fatih Portakal’ın, İzmir’deki çiftliğinde kaçak yapılaşmaya gidildiği şikayeti üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapılmış ve kaçak yapıya rastlanmamıştı.

Bugün bazı haber siteleri Seferihisar’daki 8.3 dönümlük çiftliğin inceleme raporuna ulaşıldığını ve ağaç kolonlar üzerine dikilen, çatısı kiremitlerle kapatılan 40 metrekarelik kaçak sundurmanın yıkılacağını iddia etti.

Çıkan bu haberlere sosyal medya üzerinden tepki gösteren Portakal, şu ifadeleri kullandı:

* Geldigimiz nokta şu: yandaş medya bugün 40 m2 lik park yerinin yıkılacağını duyurdu; “rapora ulaştık” deniyorsa “sızdırılmış” demektir. Biz istedik alamadık! İncelemeyi yapanlar bile şaşkindır her halde.

* Şaşırmıyorum, neden mi? Arazimle ilgili paylaşılan fotolardan biri kişisel verilerim Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilenlerden. Oradan sızdırılıp Yeni Asır’a servis yapılmıştı. “Olmaz” demeyin oldu. Devlet denilen aygıta güveni zedeliyorlar. Foto uçtuğuna göre rapor da uçar! Değil mi?

* Eğer rapor doğru ise; olası yıkılması düşünülen yer burası -yine de yıkılmasına ihtimal vermiyorum- Arastırdım; sundurmadan pergoleye dönülür. Kiremitler toplanır, ahşabın arasi boşaltılır, sarmaşık sarılır. Ve pergole garaj olur.

* Bu arada tavuklar ve horozlar kurtuldu. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekibi tarafından kümes de fotoğraflanmıştı. Rapor doğru ise rahatları bozulmayacak. Hadi hayırlısı..

* Sıra bende evimin üstünde dron uçurup özel mülkü dikizlemekten emniyete şikayetimizi yaptık. Bunun bir hukuki süreci olacak. Bir hukuki süreç de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için olacak. Kişisel verilerim nasıl ve kim tarafından sızdırılmıştır? Suç degil midir? Murat Kurum umarım ilgilenirsiniz.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver