Zanka

Corona virüs salgınına karşı aşı bulma çalışmaları, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla sürüyor. Bu alanda şüphesiz en çok konuşulan isim ise Prof. Dr. Ercüment Ovalı. İlaçla ilgili açıklamaları bir anda tartışmaya dönüşen ve Bakan Koca tarafından da sert bir dille eleştirilen Ovalı’dan, güzel bir haber geldi. Prof. Dr. Ovalı, aşı çalışmalarının birinci basamak testlerini başarılıyla geçtiğini duyurdu…

Prof. Dr. Ercüment Ovalı ekibi ile birlikte Covid-19 hastalığına ilişkin hem aşı hem de tedavi açısından önemli çalışmalar yürütüyor.

İmmün plazma tedavisi ve Dornaz Alfa etken maddeli ilaç üzerindeki çalışmaları ile gündeme gelen Prof. Dr. Ovalı son olarak yürüttükleri aşı araştırmalarına dair sosyal medyadan umutlandıran bir paylaşım yaptı. Kendisini eleştirenlere sitem de eden Ovalı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Aşı çalışmamız 1. basamak testleri başarı ile geçti. Kısmet. 2. basmak ve 3. basamak testlere. Dostlara müjde, ak ve kara trollere ise yeni bir iş kapısı. Hadi eleştirin. Yerden yere vurun. 50 günde bu kadar yapabildik.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver