Zanka

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç, Ermenilerle ilgili söyledikleri nedeniyle büyük tepki çekmişti. Hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Övüç için, 9 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı…

Ermeni asıllı Amerikalı şov yıldızı Kim Kardashian sosyal medya hesabından Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunmuştu. Büyük tepki çeken Kardashian’a bir tepki de sosyal medya fenomeni Murat Övüç’ten gelmişti. Övüç yaptığı paylaşımda, ”Siz Ermeniler pisliksiniz. Sen kimsin benim Osmanlı büyüklerime barbar diyorsun” demişti.

Bu paylaşım sonrası Övüç hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak savcılığa ifade veren Övüç, şunları söyledi:

“Videoda benim cevaben yapmış olduğum konuşmam Kim Kardashian isimli Amerikan vatandaşı ve Osmanlı düşmanı olan Ermeniler'e karşı söylenmiş sözlerdir. Kendisi bizim değerlerimize aşağılayacak şekilde konuşma yaptığı için böyle bir cevap verdim. Kaldı ki kendi ülkemdeki Ermeni vatandaşlarımıza karşı kesinlikle böyle bir söylemim yoktur. Ben 5-6 yıldır ülkemizdeki Ermeni vatandaşlarımıza yardım etmekteyim. Yine onların derneklerine yardım etmekteyim. Zaten daha sonra da bu hususta sosyal medyada bazı çevrelerin konuşmalarımı çarpıtmış olmaları sebebiyle beyanatta bulundum. Suçlamaları kabul etmiyorum”

1,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Övüç hakkında soruşturma önceki günlerde tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Övüç’ün, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver