Zanka

Son dakika… Adana Büyükşehir Belediyesi'nde şoke eden olay…

Sözcü’de yer alan habere göre; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın makam koltuğu, masası ve odadaki koltuklar icra yoluyla haczedildi.

Karalar Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Makam odası gerekmiyordu. Her sokak benim için makam odasıdır” dedi ve şunları söyledi:

* 2016 yılından kalan bir borç… Son 6 ay içerisinde 6.5 milyon lirasını ödedik. 5.8 milyon borcumuz kalmıştı.

* Aniden makam odasındaki koltuğu bile haczedeceklerini söyleyip gelip götürdüler.

* Şimdi odamda hiçbir şey yok. İşte böyle bir belediye teslim aldık. Belediyenin durumunu anlatırken işte gerçek tablo böyleydi.

* Dün başka bir firma gelip 2016 yılındaki borcuna karşılık makam odasını boşaltacağını söylemişti. Bu firma öncelik aldı her şeyimizi alıp gittiler.

Başkan Karalar konuya ilişkin kapsamlı bir basın açıklaması yapacak.

MECLİS OTURUMUNDA ANLATTI

Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda haciz olayını şu sözlerle aktardı:

“2016’da Aydın’da bir firma buraya parke yapmış. Bu şahıs Ceyhan’daki davada da sanık zaten. Buradaki parkeleri de ne kadar doğru ne kadar yanlış onu bilemiyoruz tabi, günah boyunlarına. 2016’dan bugüne kadar parasını alamadığı nedeniyle, aslında biz ona ufak ufak ödüyorduk protokol yapmıştık her ay sanıyorum 250-300 bin para alıyordu, bizim makam odamızı hacze gelmiş. Zaten her gün bizim böyle güzel bir evladımız oluyor. Her gün böyle güzel bir haber alıyoruz. Oradaki amaç şu, ‘Adana Belediyesi’nin makam odasını haczettik’ demek kamuoyunda.

Bir insan bir işi yapıyor 4 sene peşinde koşmuyorsa, o işin nasıl bir fiyata alındığını tahmin etmek zor değil.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver