Zanka

Danıştay’ın Ayasofya’nın müze kararını iptal etmesinin ardından, sosyal medyada milyonlarca paylaşım yapılıyor. Ancak bu paylaşımlar arasında AKP’li Ercan Kırdağ’ın paylaşımı tam bir skandal niteliğindeydi. İsim vermeden Atatürk’ü kasteden Kırdağ, “Taştan adam eriyor” dedi. Tepkilerle birlikte paylaşımını silen Ercan Kırdağ, hesabını da gizli yaptı…

Danıştay’ın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu’nu kaldırıp Ayasofya’yı müze olmaktan çıkarması ve Erdoğan’ın imzasıyla yapının ibadete açılmasının ardından, AKP İzmir Buca İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Kırdağ skandal bir paylaşım yaptı.

Atatürk için “Taştan adam eriyor” ifadesini kullanan Kırdağ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Ayasofya’nın statüsünün değiştirip aslına rücu etmesindeki en büyük mutluluk; bu kararın, emperyal dünyaya bir başkaldırı olması değil, onu müze yapanlara bir başkaldırı olmasıdır. Güneş doğuyor, taştan adam eriyor.”

Ayasofya’nın müze yapılması kararının alındığı 1934 yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’tü.

ÖNCE SİLDİ, SONRA HESABINI KORUMAYA ALDI

AKP’li Ercan Kırdağ, paylaşımından dakikalar sonra tweetini sildi. Daha sonra ise hesabını korumaya aldı. Ancak Kırdağ’ın paylaşımı çoktan sosyal medyada eleştirilerin hedefi olmuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver