Zanka

Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım hakkında, sosyal medyada hakaret içerikli sözler paylaşan İYİ Partili Levent Özeren (55), Bursa’da emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre; Binali Yıldırım’ın eşine hakaret eden İYİ Partili Levent Özeren, gelen tepkiler üzerine yaptığı paylaşımı sildi. Önceki gece “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ile “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla gözaltına alınan Özeren, dün akşam tutuklandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de dün Binali Yıldırım’ı aradı. Eşi Semiha Hanım’ın olaydan haberi olup olmadığını Yıldırım’a soran Akşener, üzüntülerini dile getirdi. Dün akşam katıldığı televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür dilediğini söyleyen Akşener, “Semiha Ablanın bu konudan bilgisi olup olmadığını anlamak için Sayın Binali Yıldırım’ı aradım. Kendisi de ‘bilmediğini’ söyledi. O nedenle bir tweet atmadım. Bu tür konuları bir tweet ile halledemiyorsunuz. Salı günü grup konuşmasına bıraktım. Parti üyesi Levent Özeren’in tutumu sebebiyle Semiha Yıldırım’dan, İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum. Bir kadının incitilmesi çok kötüdür. Amasız, ancaksız, lakinsiz diliyorum” dedi.

Binali Yıldırım ise eşi Semiha Yıldırım’la bir simiti paylaşırken çekilen fotoğrafını dün Twitter’dan yorum yapmadan yayınladı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver