Zanka

Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’nin CHP ile ittifak kuracağına yönelik iddialar, siyaset gündeminde üst sıralarda konuşuluyor. Peki bu iddialar doğru mu? “Henüz 3 aydır kurulmuş bir partinin ittifak dengelerini nasıl değiştireceğine dair bir tartışmanın konusu olması memnuniyet vericidir” diyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Bunlar bazen iyi niyetli tartışmalar olabilir, bazen de bizi bir alana hapsetmeyi hedefleyen tartışmalar olabilir. Henüz insanlara DEVA’yı anlatamamışken, DEVA’nın hangi ittifaka girip girmeyeceğini tartışmayı doğru bulmuyoruz” diyerek görüşlerini net bir şekilde ortaya koydu. Peki DEVA Partisi, erken seçim bekliyor mu? Çoklu baroların önünü açan kanunu nasıl değerlendiriyor? Mehmet Emin Ekmen oldukça çarpıcı sözlerle anlattı…

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay'ın sunduğu Sorguluyorum programının konuğu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen oldu.

Siyaset gündemini değerlendiren Mehmet Emin Ekmen, son dönemde sık sık gündeme gelen erken seçim tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Erken seçim beklemediklerini dile getiren Ekmen, şunları söyledi:

* Üç yıllık iktidarı olan bir parti, bu gücü üç yıl içerisinde daha erken niye kullansın? Ama açıkçası huylanıyoruz da.

* Şu son ayda 5-6 tane göstergeye bakalım;

Birincisi; Sayın Bahçeli’nin yaptığı uzun bir açıklamada, 2021 Temmuz’unda bir seçim ihtimalinden bahsediliyor.

İkincisi; HDP’nin kapatılma tartışmaları ve 2 yıldır bekletilen dosyaların, Genel Kurul’da okutularak milletvekilliklerinin düşürülmesi.

Üçüncüsü; bir siyasetçiye yapılan hakareti iki saatte aydınlatan emniyet sistemimizin, Çav Bella provokasyonunu bir buçuk aydır aydınlatamayışı.

Dördüncüsü; hiç gündemde yokken Ayasofya tartışmaları.

Beşincisi; İstanbul Sözleşmesi tartışmaları.

Altıncısı; Barolar tartışması.

Yedincisi; siyasi parti ve seçim yasalarında yapılacak değişikliğe ilişkin tartışmalar

* Yani ben Tayyip Bey’in bu kadar kurşunu düğünde halay çekerken havaya saldığını düşünmüyorum. Bütün bunların bir planın parçası olduğunu düşünüyorum.

* Ne olacağını bilemiyorum ama biz işimize bakıyoruz. Bir an önce parti olarak seçime girmenin yeterliliğini elde etmeye çalışıyoruz.

* DEVA Partisi’nin gördüğü yüksek ilgiyi onlar da görüyor. Anketleri ne kadar baskılarsa baskılasınlar, toplumdaki hareketliliği artık dip dalga değil yüzey dalgayı onlar da görüyor.

* Bizim tarihimizde kundakta bebek boğdurma meşhurdur siyaseten katillerde. Padişahlar kardeşlerini ve çocuklarını kundakta boğdurmuştur. Biz de henüz kundakta bebeğiz Türk siyaseti açısından. Aman bunlar büyümesin, büyürlerse başımıza bela olurlar, kundakta bunları boğalım diye düşünebilirler. Ama her hesabın üzerinde bir ilahi hesap ve her şeyi gören milletimizin bir takdiri vardır. Bunlar bizde bir kaygı oluşturmuyor, merakla izliyoruz.

CHP İLE İTTİFAK DÜŞÜNÜYORLAR MI?

Son dönemde DEVA Partisi ve CHP’nin ittifak kurma ihtimaline yönelik değerlendirmeler ve iddialar da çokça konuşulur oldu. Peki olası bir seçimde DEVA Partisi ile CHP’nin ittifakı gündeme gelebilir mi? Mehmet Emin Ekmen bu soruyu şöyle yanıtladı:

* Henüz 3 aydır kurulmuş bir partinin ittifak dengelerini nasıl değiştireceğine dair bir tartışmanın konusu olması memnuniyet vericidir.

* Siyaseti yakından gözlemleyenlerin, DEVA Partisi’nin Türk siyasetinde nasıl bir yanılma yaratacağı ve getirdiği yenilikçi politikaların toplumda nasıl sonuçlar alacağını görüyor olmaları memnuniyet vericidir.

* Bunlar bazen iyi niyetli tartışmalar olabilir, bazen de bizi bir alana hapsetmeyi hedefleyen tartışmalar olabilir. Bence önce DEVA Partisi’ne kendi teşkilatlanmasını tamamlayabilmesi, kendi kimliğini ortaya koyabilmesi gerekir. Şu an insanlara DEVA nedir, Neye DEVA olacağız, kadrolarımız kimlerden oluşuyor, söylemimiz nedir, hangi konuda ne düşünüyoruz onu anlatmaya çalışıyoruz. Henüz insanlara DEVA’yı anlatamamışken, DEVA’nın hangi ittifaka girip girmeyeceğini tartışmayı doğru bulmuyoruz.

* Ama DEVA’nın tam merkezde, bütün partilerden oy alan bir seçmen kitlesi oluşturarak, Allah’ın izniyle ittifaklara ihtiyaç duymayacak bir siyasi tabloyu da üreteceğine inancımız tamdır.

Öte yandan gündemin en çok tartışılan konularından biri de çoklu baro düzenlemesi. DEVA Partisi baroların sistemini değiştiren yeni kanuna nasıl bakıyor? Ferit Atay sordu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen çarpıcı yanıtlar verdi.

MEHMET EMİN EKMEN’İN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1