Zanka


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 210

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 211

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 211


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 213

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 214

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 215



Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 242

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 243

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 243

Arabayla çam oranlarının arasından geçerek yokuşu inmeye başladığımda bir anda gözümün önünde beliriverir, Marmaris.  

Yaz başlarken, 12 yaşından beri yokuşun sonunda her belirdiğinde beni, gözlerimi yaşartacak kadar mutlu eden ikinci evimden bahsetmeye karar verdim.

Marmaris, son yıllarda koyları ve çevre köylerinin güzelliği ile instagram hesaplarının popüler lokasyonlarından biri haline gelmiş durumda.

Elbette benim instagram hesabım için de durum aynı. Bir gözatmak isterseniz, myshoesinthecity 

Marmaris çevresini keşfederken daha uygun bütçeli bir tatil isterseniz, Marmaris merkezde kalıp günübirlik çevre köyleri ve koyları gezmenizi tavsiye ederim.

Kendi aracınızla veya kiralık arabayla gezebileceğiniz gibi motosiklet kiralayarak da çevreyi turlayabilirsiniz.

Ayrıca Marmaris otogardan binebileceğiniz minibüslerle Marmaris’in tüm köylerine ulaşım sağlamanız mümkün. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşıma kartı ile Muğla iline bağlı tüm ilçelere ve köylere rahatlıkla ve oldukça uygun fiyata yolculuk yapabilirsiniz. Dolmuş saatleri için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli;

https://www.mugla.bel.tr/otobussefersaatleri

HİSARÖNÜ

Hisarönü’ne giderken,

Hisarönü, Marmaris'in en bilinen köylerinden biridir. Marmaris-Datça yolunun 22. kilometresindeki Hisarönü tabelasını takip ederek, Marmaris'in güneybatısındaki Hisarönü'ne ulaşabilirsiniz. Hisarönü'ne gitmeye karar verdiyseniz çam ormanlarının içinden geçerek gideceğiniz nefis bir yol sizleri bekliyor.  

Bu güzel köyü anlatmaya başlamadan önce Hisarönü çevresinde karnınız acıkırsa asla es geçmemeniz gereken üç mekandan bahsetmek istiyorum;

Mavi Pide: 

Marmaris ahalisinin pide konusunda yıllardır favorisi olan Mavi Pide özellikle köz patlıcanlı kuşbaşılı ve tahinli ballı pidesi için neredeyse şiir yazacak müdavimlere sahip. Bu sezon, Değirmenyanı’nda yeşilliklerin arasında şırıl şırıl suların aktığı nefis bahçeli yeni yerlerine taşındılar.  Marmaris’ten sabah kahvaltı etmeden çıkarsanız Hisarönü yolu üstündeki Mavi Pide’de nefis pideleri mideye indirebileceğiniz gibi mekanın serpme kahvaltısını da deneyebilirsiniz.

Tenekede Tavuk:

Marmaris Hisarönü karayolu kenarında 2012 yılında şehir hayatının karmaşasından doğaya kaçan bir çift tarafından kurulan  'TNK Tavuk', çiftin kendi geliştirdikleri bir teneke tavuk düzeneği ile pişirdikleri tavuklarıyla ünlü. Bu pişirme tekniğinin uluslararası ödülleri bile var. Tavuk seviyorsanız, burayı denemenizi şiddetle öneririm.

Hisarönü Köftecisi:

Hisarönü Köyü’ne geldiğinizde köşede ağaçların arasında kamufle olmuş bir kamyon görürsünüz, biraz ilerisinde yemyeşil dalların arasında saklanmış girişten geçtikten sonra yoldan tamamen izole olmuş bir restoranda bulursunuz kendinizi. İçinde olduğunuz gizli bahçeye şaşkınlıkla bakarken buranın bir köfteci olduğunu öğrenip biraz daha şaşırıverirsiniz. Köftesi, piyazı ve köftenin yanında sundukları közlenmiş sarımsaklarıyla ünlü bu gizli bahçeyi keşfedenler leziz köftelerini yerken çevrede gezinen minik kirpilerle de arkadaşlık edebilirler.

Hisarönü’nde

Marmaris’te yaşıyorsanız deniz konusunda öyle bir şımarıklaşıyorsunuz ki birçoklarına muhteşem gelen denizlere burun kıvırır oluyorsunuz, ne de olsa Ege’nin en güzel koyları birkaç km uzağınızda.

Bu nedenle, Hisarönü köyünün upuzun kumlu sahili yüzmek için illaki tavsiye ettiğimiz yerlerden değil ama rüzgar sörfü, katamaran, yelken eğitimi almak istiyorsanız en uygun yerdesiniz.

Kuruluş amacı su sporları  eğitimini verirken uygun fiyatlı konaklama sağlamak olan Hisarönü UCPA Otel, doğa içinde spor odaklı tatil arayanlar için biçilmiş kaftan. Otelde kalarak rüzgar sörfü, katamaran, yelken eğitimleri alıp tüm günü sporla geçirdikten sonra doğa içinde huzurun keyfini çıkartabilirsiniz. Bu otelde ayrıca spor eğitimi odaklı gençlik kampları da organize ediliyor, çocuğunuz için değişik bir yaz tatili programı isterseniz aşağıdaki linkten spor kamplarının detaylarına bakabilirsiniz.

http://www.ucpaspor.com

Hisarönü’nde konaklamak için tercih edebileceğiniz bir başka otel ise Golden Key Hisarönü, sakinlik ve doğa ile baş başa bir tatil isteyenler için sunduğu abartıdan uzak konforlu ortam ile güzel bir tercih olacaktır.

http://www.hisaronu.com.tr/

ORHANİYE, KIZKUMU

Marmaris-Datça yolunda Hisarönü sapağından ayrılıp Hisarönü’ne girmeden direk devam ederseniz bir süre sonra Orhaniye’ye ulaşacaksınız.

Arama motorlarına Marmaris yazdığınızda en sık görebileceğiniz fotoğraflar, yüksekten çekilmiş insanların denizin ortasında suyun üstünde yürüdüğü kareler olacaktır.

Orhaniye’yi bu kadar meşhur eden de işte deniz üzerinde yürüyor hissi veren 600 metre batık bir patika gibi uzanan bu plajıdır. Kızkumu’nun oluşumuna dair farklı hikayeler anlatılır.

En sık anlatılan hikayeye göre, eski zamanlarda bir prenses, fakir balıkçıya aşık olur. Prensesin kral babası, kızının balıkçıyla evlenmesine izin vermez. Ama güzel prenses aşkından vazgeçmez, balıkçıyla gizli gizli buluşmaya başlar. Balıkçının prensesle olan ilişkisini kıskanan bazı köylüler krala “kızınız kumsalda denizden gelen balıkçıyı bekliyor, ışıkla yerini işaret ediyor. Balıkçı da ışığa geliyor ve kızınız ile delikanlı güneş doğana kadar birlikte kalıyor” diyerek prensesin balıkçıyla gizli gizli görüştüğünü anlatırlar.

Bu duruma çok öfkelenen kral, bir gece prensesi kumsalda yakalatır ve askerlerine ışıkla balıkçıya işaret vermelerini emreder. Işığı gören genç balıkçı kayığıyla sevgilisinin yanına kumsala doğru yol almaya başlar. Sevgilisinin öldürüleceğini hisseden prenses, askerlerin elinden kurtulur ve kumsala doğru koşmaya başlar, ancak sevgilisinin kayığına varması mümkün değildir. Yine de kendini sulara atar ve o anda bir mucize gerçekleşir; kızın adım attığı her yer kuma dönüşür ve peşindeki askerler denize gömülür. Prenses bu şekilde sevgilisinni kayığına ulaşır, iki aşık tam kavuşacakken bir asker, balıkçıyı hedefleyip okunu sallar. Ancak balıkçıyı değil ona sarılan prensesi vurur. Prensesin bastığı yerde ortaya çıkan kumlar, kanı suya karışınca kırmızıya boyanır. Genç balıkçı yaralı sevgilisini alıp kaçar. Bir daha da onları ne gören olur ne duyan. Ancak genç prensesin aşk mucizesiyle oluşturduğu söylenen patika bugün denizin üzerinde yürüme keyfi yaşamak isteyen tüm ziyaretçileri bekler Orhaniye sahilinde.

Orhaniye’yi ünlü eden bu efsane ve o patika olsa da Orhaniye’de bundan fazlası da var.

Martı Marina ve Yat Klubü ile yelken düşkünleri için de muhteşem bir uğrak yeri Orhaniye. Martı Marina ve Yat Klubüne tekne ile denizden gelebileceğiniz gibi karadan da gelebilir, günübirlik olarak tesislerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca buradaki Martı Otel'de konaklayabilirsiniz.

https://www.marti.com.tr/marina

Mistral

Yemyeşil çam ağaçlarının ortasına yerleşmiş Mistral, havuz yanında konumlanmış olmasının yanı sıra deniz manzarasına da sahip bır restoran ve bardan oluşuyor. Bütün gün servis veriyor ancak ben nefis atmosferi sebebiyle Mistral'i özellikle romantik akşam yemekleri için öneririm.

Zuzu Orhaniye

Orhaniye`nin sadece yelkenciler ve yerliler tarafından bilinen gizli kalmış mekanlarından biri Zuzu, özellikle serpme kahvaltısını es geçmemek gerekiyor. Kumsalında oturup ciğer ve bira keyfi yapmakta buralarda pek sevilen başka bir aktivite.Deneyin pişman olmayacaksınız...

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2345