Zanka

Geniş çaplı protestolar, virüs bulaştırma partileri, normalleşme derken ABD’de vakalar aldı başını gitti. Durum iyiye gideceğine aksine her geçen gün kötüye gidiyor ve her gün yeni vaka sayısında bir rekor daha kırılıyor…

Corona virüse ilişkin resmi açıklamaları verilendiren John Hopkins Üniversitesi, ABD'de son 24 saatte vaka rekoru kırıldığını bildirdi. 67 bin 417 kişide daha Covid-19 tespit edilmesiyle birlikte toplam vaka sayısı 3 buçuk milyonu aştı. Can kaybı ise 139 bini geçmiş durumda.

Ülkede özellikle Haziran ayının sonu itibariyle vaka sayılarında büyük artış gözlemleniyor. ABD'nin en büyük eyaletlerinden California'da bar, müze ve sinema gibi mekanlar kapandı. Florida'da da vaka sayılarında ciddi artış yaşanıyor.

Kasım ayındaki seçim öncesi ABD Başkanı Donald Trump, pandemi sürecindeki yönetimi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi durumunda.  Salgının başlangıcında Covid-19'u hafife almakla suçlanan Trump, maske takmayacağını söylemiş, maske takan rakibi Joe Biden ile dalga geçmiş ve ekonomik toparlanma için tavsiyelerin aksine normalleşme sürecini hızlandırmıştı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver