Zanka

Geçen yıl İngiltere’de bir TIR’ın dorsesinde 39 kişinin cesedinin bulunması dünyayı sarsmıştı. Benzer bir olay neredeyse Almanya’da da yaşanıyordu. Türkiye plakalı bir TIR’da, 24’ü Türk 31 kaçak göçmen donmak üzereyken yakalandı…

BBC’deki habere göre; Alman Federal Polisi, A 17 otoyolunda yapılan denetimlerde Türkiye plakalı bir TIR’da donmaktan son anda kurtarılan çoğunluğu Türk vatandaşı olduğu belirtilen, 31 kaçak göçmen yakaladı.

Federal Polis tarafından yapılan açıklamada, kaçak göçmenleri taşıyan TIR'ın salı akşamı Çekya ile sınır bölgesinde, Dresden yönünde ilerlerken durdurulduğu kaydedildi.

TIR'ın soğuk hava dorsesinde, neredeyse tavana kadar dizilmiş kavun ve meyve kutuları olduğu, kaçak göçmenlerin bunların üzerine uzanmış halde bulundukları belirtildi.

Polis yetkilisi Martin Ebermann, TIR'ın soğuk hava dorsesinde, kutuların en üstünde dar bir alanda buldukları kaçak göçmenlerin neredeyse donma noktasına geldiklerini, 5'inin hafif sağlık sorunları yaşadığını, diğerlerinin ise durumlarının daha iyi olduğunu açıkladı.

ÇOĞUNLUĞU TÜRK VATANDAŞI

Alman basınında yer alan bilgiye göre 18 ila 47 yaşları arasında, tamamı erkek olan kaçak göçmenlerin 24'ü Türk vatandaşı. Aralarında üç Suriyeli, üç İranlı ve bir de Iraklı bulunuyor.

TIR'ın Türk vatandaşı olan 57 yaşındaki şöförü, insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınırken, yakın bir zamanda hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

Dresden Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, insan kaçakçılığını yürüten şebekenin üzerine gidileceğini duyurdu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1