Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Haftalardır ötelediğimiz gerçeği dün Antalyaspor maçı ile birlikte kabullenmek zorunda kaldık ve Ankaragücü sezonun bitmesine 1 hafta kala küme düşmeyi garantiledi.

Gerçi bu kadar önemli bir maçta bu kadar pasif, etkisiz oynayan futbolcular, Antalyaspor maçını kazansa da son hafta Denizlispor maçını nasıl kazanacaktı ki bu kafayla...

Ankaragücü evet çok kötü yönetildi, Hoca tercihleri hep yanlıştı, hakem hataları üst seviyedeydi vs vs. Bütün bunlara rağmen Ankaragücü futbolcuları isteseydi bu takım ligde kalırdı. Futbolcular sebepsiz bir özgüven kaybı yaşadı. Trabzonspor 3-1 galip iken küme düştü başlıkları atılmaya hazırlanan Konyaspor’un maçı 4-3 e getirdiği inancın yarısı olsa çok kötü giden bir sezonu bile ligde kalarak tamamlayabilirdi Ankaragücü.

Başkana, yöneticilere, futbolculara üzülmeyin düştüysek çıkmasını da biliriz, asfaltta oyna kaldırımda destekleriz benzeri arabesk söylemlerle destek veren, moral veren çok olur. Nasılsa bu tür destek çok olacağı için biz gaz vermek yerine başkana ve ekibine "Kral Çıplak" eleştirisini yapalım ki gelecek sezonda heba olmasın camia için.

Öncelikle Başkan Fatih Mert’in iyi niyetinden zerre şüphemiz olmadığını, Ankaragücü için doğru olan neyse onu yapacağına inancımın tam olduğunu belirterek başlayım eleştirime. Başkan tribünden gelen, Taraftar Derneği'nde ve Ankaragücü’nde yöneticilik yapmış bir isim. Doğal olarak da taraftarla çok içli dışlı. Hatta bazen öyle anlar oluyor ki twitterda yapılan yorumlara tek tek cevap veriyor. Taraftar gözü ile bakıldığında bu olumlu bir tablo ancak bir süre sonra taraftarın istekleri başkan ve yöneticiler üzerinde baskı oluşturmaya başlıyor. Camiayı iyi bilen ve tanıyan biri olarak benim ilk eleştirim taraftarla bu kadar içli dışlı olma başkanım. Varsa bir açıklaman, söyleyeceklerin Ulusal Medyayı, yerel medyayı, sosyal medya hesaplarınızı kullanın. Bol bol açıklama yapın, kafadaki soru işaretlerini giderin ama bunları Ankaragücü Kulübü Başkanı'nın yapması gerektiği gibi yapın. Yılların getirdiği abi, kardeş ilişkilerini en azından bir süreliğine askıya alın. Belki bunun için size çok kızan olacaktır ama emin olun ki destek veren daha çok olacaktır.

Ağustos'ta yapılacak kongrede muhtemeldir ki yeniden aday olarak Başkanlığa devam edecek Fatih Mert. "Takımı düşüren Başkan" olarak anılmak istemediği için, seneye Süper Lig'e çıkmak adına büyük bir mesai harcayacak. Başkanlığındaki ilk senede yaptığı hataları tekrarlamayacaktır gelecek sezonda. 1-0 kazanılan Galatasaray maçı sonrası Ligde kalmayı konuşmak yerine Beşiktaş ve Fenerbahçe başkanları da küme düşmenin kaldırılması için bize destek veriyor tarzı açıklamalarını görmeyiz artık. Bazı şeyler tecrübe ile oturuyor yerine. Yanlış Hoca ve oyuncu tercihleri ile heba olan bir yıla yenileri eklenmesin diye daha dikkatli adım atacaklardır.

Ankaragücü taraftarı takımını çok seviyor, sahipleniyor. Belki de bu sevgisi bazen gözlerini kör ediyor. Haftalar önce Ankaragücü’ne transfer yasağı geldiği haberini yapan bizde dâhil herkese küfürler edip, suçlayanlar, acaba Fatih Mert’in dün yaptığı 1 sene yasak geldi açıklaması sonrası utanmışlar mıdır? Yönetim kümede kalma mücadelesi zarar görmesin diye açıklamamak istememiş olabilir bu yasağı ama yasak yeni değil çok önceden gelmişti. Faruk Koca ben olduğum sürece transfer yasağı olmaz diyerek oldukça iddialı konuşmuştu. Faruk Bey’in Ankaragücü için yaptıklarını bilen biri olarak bu yasağın uzun süreli olmayacağı düşüncesindeyim. Yasak gelirse yaşanacak ilk gelişmenin zaten Ankara’da olan ve hiçbir takımla anlaşmadığı için Ankaragücü’n de oynayabilecek olan Canteros’un kadroya katılacağı bilgisini not düşeyim.

Biz bugüne kadar "Kral Çıplak" demekten hiç çekinmedik. Birilerine şirin gözükmek adına yanlış olduğunu bile bile savunmadık bazı fikirleri. Yaklaşık 1 ay önce bu takımın sonunu 4 M getirdi diye yazdım. Sezon başındaki inadıyla Mehmet Yiğiner, sırf bazı taraftarları yanına çekmek, onların desteğini almak için takımın başına getirilen Mustafa Kaplan, sırf ucuz diye getirilen Metin Diyadin, siyasetin atadığı Mustafa Reşit Akçay. Birde siyasetin son hamlesi İbrahim Üzülmez eklenince malum son gerçekleşti. İddia ediyorum takımı sezon başından beri Ayhan Hoca ve Adnan Hoca çalıştırsaydı bu takım küme düşmezdi. Takımın ayarları ile bu kadar oynarsan malum sonu kendi ellerinle hazırlarsın.

Ankaragücü Yönetimi acilen gelecek sezonun planlamasına başlamak zorunda. Takımda kimler kalacak kimler gidecek. Hoca kim olacak mesela. Hakan Kutlu ismini zikreden çok ama yanlış tercih olur 5-6 hafta sonrada yollar ayrılır. O yüzden sırf bazı taraftarlar istiyor diye macera aramamak lazım. Denizlispor maçına mevcut kadrodan mümkün olduğu kadar yerli oyunculardan oluşan bir 11 ile çıkılarak ne durumda oldukları görülmeli. Eğer bunlar için Ağustos sonu beklenirse çok geç olacak. Hocada, takımda en kısa sürede netleşerek çalışmalara başlanılması gerekiyor.

Futbolcular haftalar önceden hırslarını, mücadele güçlerini kafa olarak bitirmişti. Yeni gelecek hocanın işi bu yüzden çok zor. Bu futbolcuları yeniden inandırmak, kafa olarak hazırlamak kolay değil. Geçen yılların en hırslı en mücadeleci isimleri bile sahada ruh gibi gezdi bu sezon. İyi bir kamp dönemi geçirerek, lige hazır girilirse yasak olsa dahi mevcut kadro ile Süper Lig özlemi uzun sürmez Ankaragücü için. Yok, ağır davranılır birde buna puan silme cezaları eklenirse 5-6 yıl önceye dönülür camia olarak.

Zanka Medya ve Zanka Spor olarak 1 sezon boyunca Ankaragücü ile ilgili haberlere sıklıkla yer vererek Ankaragücü gündemini takip etmeye çalıştık. Ligin önemi yok bizim için. İlk günden söz verdiğimiz gibi Ankaragücü hep olacak Zanka Medya’da. İnşallah söz verdiğimiz Ankaragücü programı da Zanka TV yerini alacak.

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
25