Zanka

Son dakika… 20 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vaka sayısı yine yükseldi, Bakan Koca son 3 günün en yüksek ve en düşük vakalarını kaydeden illeri açıkladı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “SON ÜÇ GÜNDÜR ortalama günlük vaka sayısı EN YÜKSEK beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa. EN DÜŞÜK 5 ilimiz: Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt. Tunceli, Nevşehir, Kastamonu, Artvin ve Aksaray'daysa şu an pnömonili hastamız yok.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 17 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 508’e yükseldi. Dün 16 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, 12 Haziran’dan bu yana binin altına inmeyen vaka sayısı, 14 Temmuz’da yeniden binin altına geriledi. Son birkaç gündür ufak düşüşler yaşanan sayı, haftayı yükselişle kapatmıştı. Yeni haftanın ilk gününde de yükseliş devam etti. Son 24 saatte 931 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 220 bin 572’ye ulaştı. Dün 924 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen hafta büyük ölçüde gerileyen sayı, dün vaka sayısına oldukça yaklaşmıştı. Yeni haftanın ilk gününde az bir farkla geriledi. Son verilere göre 992 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver