Zanka

Son dakika… 21 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Düne oranla çok az bir iyileşme var...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Son üç gündür 71 ilimizde pnömonili vaka sayıları azaldı, 21 ilimizde yoğun bakım hastası yok. Hastalığın ülkemizdeki seyrinin gösterildiği detaylı grafik, günlük ve haftalık COVID-19 durum raporları ve diğer önemli bilgiler için linkimiz: http://covid19.saglik.gov.tr” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 18 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 526’ya yükseldi. Dün 17 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, 12 Haziran’dan bu yana binin altına inmeyen vaka sayısı, 14 Temmuz’da yeniden binin altına geriledi. Son birkaç gündür ufak düşüşler yaşanan sayı, geçen haftayı yükselişle kapatmıştı. Yeni haftanın ilk gününde de devam eden yükseliş, bugün yalnızca birkaç farkla azaldı. Son 24 saatte 928 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 221 bin 500’e ulaştı. Dün 931 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen hafta büyük ölçüde gerileyen sayı, haftanın ilk gününde az bir farkla yine gerilemişti. Bugün sayı yeniden binin üzerine yükseldi. Son verilere göre 1.009 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver