Zanka

Son dakika… 22 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vaka sayısı 44 gün sonra 900 sınırına geriledi, iyileşen sayısı yeniden yükselişe geçti...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Yakın günlerde ilk kez, iyileşen hasta sayımız vaka sayısından 300 fazla. Yeni vaka sayısı, 44 gün sonra 900 sınırında. Pek çok kentimizde maske yaygınlaştı; hayat, umut verici bir düzene giriyor. Vaka sayılarında ağırlığı olan illerden de özen bekliyoruz. http://covid19.saglik.gov.tr” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 19 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 545’e yükseldi. Dün 18 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, 12 Haziran’dan bu yana binin altına inmeyen vaka sayısı, 14 Temmuz’da yeniden binin altına geriledi. Son birkaç gündür ufak düşüşler yaşanan sayı, geçen haftayı yükselişle kapatmıştı. Yeni haftanın ilk gününde de devam eden yükseliş, dün yalnızca birkaç farkla azaldı. Bugün sayı umut veren bir düşüş gösterdi. Son 24 saatte 902 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 222 bin 402’ye ulaştı. Dün 928 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen hafta büyük ölçüde gerileyen sayı, haftanın ilk gününde az bir farkla yine gerilemişti. Dün yeniden binin üzerine yükselen sayı, bugün yeniden istenilen yükselişi gösterdi. Son verilere göre 1.203 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver