Zanka

İstanbul Valisi Yerlikaya, Ayasofya Cami’ndeki tedbirleri anlattı. Namaza gelecek vatandaşların maske ve seccadesini getirmesi gerektiğini hatırlatan Yerlikaya trafiğe kapatılacak noktaları aktarırken, Eminönü-Beyazıt arasında tramvayın da işlemeyeceğini bildirdi…

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya’da alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

“Ayasofya'ya gelirken vatandaşlarımızın yanlarında 4 şey getirmelerini rica ediyoruz. Maske, seccade, sabır ve anlayış” diyen Vali Yerlikaya’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Yeryüzünün en görkemli mabetlerinden İstanbul'un fethinin sembolü Ayasofya Camimizi 24 Temmuz Cuma günü, yarın cuma namazıyla birlikte ibadete açıyoruz.

* Ayasofya'ya gelirken vatandaşlarımızın yanlarında 4 şey getirmelerini rica ediyoruz. Maske, seccade, sabır ve anlayış.

* Tedbirleri sizlerle paylaşmak istiyorum:

Ayasofya'ya alınacak misafirlerimizin davetleri Diyanet İşleri tarafından yapılıyor. Kadınlar için 2, erkekler için 3 olmak üzere 5 farklı açık alan namaz kılma yeri olarak belirlendi.

Namaz kılınacak alanlara üç ana istikametten gelinecek. Beyazıt Meydanı, Sirkeci ve Çatladıkapı.

Namaz alanına girişler 11 ayrı kontrol noktasında, polislerimizce arama yapıldıktan sonra yapılacak.

Geçişin hızlı ve kolay yapılabilmesi için misafirlerimizin el ve sırt çantaları getirmemelerini istirham ediyoruz.

Fatih Belediyemiz tarafından salgın önlemleri nedeniyle namaz kılınacak alanlarda saf düzeni işaretlemesi bu akşam saat 20,00'de başlanacak, sabah saatlerine kadar tamamlanacaktır.

Namaz kılınacak alanlara misafirlerimizin girişleri yarın saat 10,00'dan itibaren başlayacaktır.

SAĞLIK TEDBİRLERİ

Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli tüm tedbirler alındı. Ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacak. 736 sağlık personeli, 1 helikopter ambulans olmak üzere toplam 101 ambulans görev yapacak.

“EMİNÖNÜ - BEYAZIT İSTASYONLARI ARASINDA SEFERLER YAPILMAYACAK”

Kennedy, Reşadiye, Ragıp Gümüşpala caddeleri de aynı saatler arasında trafiğe kapalı olacaktır. Bu araçların tarihi yarımadadan çıkışlarına da saat 24'e kadar izin verilecek. Deniz, metro, Marmaray seferleri devam edecektir. Tramvay seferleri devam edecek, Eminönü - Beyazıt istasyonları arasında seferler yapılmayacaktır.

Burası önemli arkadaşlar. Şehir dışından gelenler için Yenikapı etkinlik alanları park yeri olarak tahsis edilmiştir.

Müftülüğümüzün görevleri namaz kılınacak alanlarda vatandaşlarımıza devamlı suretle yardımcı olacaktır.

Hemşehrilerimiz başta olmak üzere bütün misafirlerimizin toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını önemle tavsiye ediyoruz.

Basın mensuplarımız için Fatih Belediyemiz, Cankurtaran Sosyal Tesisleri araç park yeri olarak tahsis edilmiştir.

* Misafirlerimizin en büyük arzularının Ayasofya Camii'nde namaz kılmak olduğunu biliyoruz. Ayasofya camimiz sabaha kadar açık olacak.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1