Zanka

Son dakika… 23 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vakalar az bir farkla arttı, iyileşen sayısı geriledi ama yine de farkın açık olması sevindirdi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “İyileşen sayımız vaka sayısından 238 fazla. 1 Hazirandan bugüne COVID-19 sebebiyle kaybettiğimiz 1.043 hasta içinde 65 yaşından küçük olanların sayısı 136. Son 3 gün vaka sayısı en çok artan iller: Ankara, Konya, Şanlıurfa, Batman, Adana, Kayseri, Erzurum.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 18 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 563’e yükseldi. Dün 19 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, 12 Haziran’dan bu yana binin altına inmeyen vaka sayısı, 14 Temmuz’da yeniden binin altına geriledi. Geçen haftayı yükselişle kapayan ve yeni haftaya da yükselişle başlayan sayı, dün umut veren bir düşüş kaydetmişti. Bugün ise vakalar yeniden arttı. Son 24 saatte 913 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 223 bin 315’e ulaştı. Dün 902 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen hafta büyük ölçüde gerileyen sayı, haftanın ilk gününde az bir farkla yine gerilemişti. İki gündür yükselişini sürdüren ve günlük vaka sayısıyla farkı açmaya başlayan sayı, bugün geriledi ancak yine vaka sayısının üzerinde kalmasıyla sevindirdi. Son verilere göre 1.151 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver