Zanka

Temmuz başında corona virüse yakalanan ve yaptırdığı 3 testte de pozitif sonucunu alana Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, son yapılan teste muradına erdi…

Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro'da 7 Temmuz'da Covid-19 teşhis edilmiş ve ardından yaptırdığı 2 Covid-19 testi de pozitif çıkmıştı.

Bolsonaro, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dördüncü Covid-19 testinin negatif çıktığını duyurdu.

Devlet Başkanlığı konutu Alvorada Sarayı'nda karantinada bulunan 65 yaşındaki Bolsonaro, hafif semptomları için kullandığı sıtma ilacı hidroksiklorokin sayesinde hemen iyileşmeye başladığını savunmuştu.

Başlarda Covid-19'u "küçük bir grip" olarak niteleyen ve ülkede salgına karşı önlem alan eyalet valilerini eleştirerek protestolara katılan Bolsonaro, sadece ülkesinde değil dünyadan da büyük tepki çekmişti. Başkanın corona virüse karşı politikaları, sosyal medyada “Bolsonaro soykırımı” olarak nitelendiriliyor.

Brezilya, ABD’nin ardından salgından en çok etkilenen ikinci ülke konumunda. Güncel verilere göre ülkede 2 milyon 348 bin 200 kişide virüs tespit edildi ve 85 bin 385 kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver