Zanka

Ayasofya’nın camiye dönüştürülerek ibadete açılmasının ardından, sosyal medyada ve iktidara yakın yayın organlarında hilafet çağrıları yapılmaya başlandı. Albayrak Medya Grubu'na ait Gerçek Hayat dergisi skandal bir kapak hazırlayarak, "Şimdi değilse ne zaman?" sorusuyla hilafet çağrısı yapması ve Akit TV’de Fatin Dağıstanlı’nın Ayasofya’yla ilgili “Şu mesaj önemliydi, bunun arkasına bir hilafet gelmeli, ben bunu önemsiyorum çünkü” demesi büyük tepkilere neden olmuştu. Yapılan bu çağrılar ve Türkiye’nin siyasal rejimine yönelik tartışmaların ardından AKP Sözcüsü Çelik, Cumhuriyet ve Atatürk vurgusu yapan açıklamalarda bulundu. Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" dedi…

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmenin yanlış olduğunu belirterek, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

“Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

* Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu nitelikleriyle Cumhuriyetimiz hepimizin ortak çatısıdır. Ülkemizin siyasal rejimi büyük sosyal ve siyasal tecrübelerden geçmiş ve geleceğe yürümektedir.

* Türkiye'nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir. Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye'nin gündemi değildir.

* Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve büyük bir devlet olmasının yanı sıra, tüm dünyada bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Sorumluluğumuz ahlaki ve siyasidir. Siyasal temeli olmayan kamplaşmalar yerine ortak ideallerimizle geleceğe yürümeliyiz.

* Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Milletimizin duası ve desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ve insanlık için erişilmez denilen hedeflere yürüyoruz. Cumhuriyetimiz parlamaya devam edecektir. Milletimizin tüm fertleri bu gelecekte pay sahibidir.

* Kurtuluş Savaşı'mızın başkomutanı, devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarını rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz. Tarihten bugüne kesintisiz bir halka olarak devam eden mücadele azmimizi daha da kuvvetli kılıyoruz.

* Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimiyle milletimizin özlemlerine sağlam adımlarla ulaşacağız. Duamız milletimizledir. Gayretimiz biricik ülkemiz içindir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver