Zanka

Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul’da iki köprü ve toplu taşıma ücretsiz olacak. Ancak özel sektör elindeki yollardan geçen vatandaşlar ücret ödemeye devam edecek. İşte o ücretli yollar ve cep yakan bedelleri…

Bayrama artık sayılı günler kaldı. Korona virüs gölgesindeki bu bayramda, her yıl olduğu gibi büyük hareketlilik olacak mı merak konusu. Tatili değerlendirmek için şehir dışına çıkma planları yapanlara kısmen güzel haber geldi.

Kurban Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişler ile belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre; 30 Temmuz Perşembe günü saat 00.00'dan (çarşamba gününü perşembe gününe bağlayan gece) başlayarak 4 Ağustos Salı günü saat 07.00'a kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.

Aynı karar kapsamında, 31 Temmuz Cuma günü saat 00.00'dan (perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece) başlayarak 3 Ağustos Pazartesi günü saat 24.00'a kadar, Başkentray ve Marmaray seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

ÖZEL SEKTÖR YOLLARI YİNE ÜCRETLİ

Kurban Bayramı tatilinde Karayolları'na bağlı olan köprü ve otoyollar ücretsiz olacak ancak özel sektörün işlettiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi projeler bağlantı yollarıyla birlikte ücret almaya devam edecek.

Yap işlet devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü’nde bir otomobilin tek yön geçiş bedeli 117,90 TL. Bu bedel, minibüslerde 188,65 TL’ye, otobüslerde 224 TL’ye, kamyonlarda 297,10 TL’ye, tırlarda 374,90 TL’ye çıkıyor. Motosikletlerin geçiş bedeli ise 82,55 TL.

İstanbul Boğazı’nda iki yakayı birbirine bağlayan üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde otomobil geçiş ücreti 21,90 TL. Bu bedel, minibüste 29,10 TL’ye, otobüste 54,10 TL’ye, kamyonda 137,30 TL’ye, TIR’da 170,80 TL’ye çıkıyor. Motosikletin geçiş bedeli ise 15,35 TL.

Avrasya Tüneli’nde tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 36,40 TL, minibüsler için ise 54,70 TL seviyesinde bulunuyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver