Zanka

Son dakika… Tele1’in ardından Halk TV’den de beklenen güzel haber geldi…

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV’ye 5 günlük ekran karartma cezası vermiş ve bu ceza pazartesi günü Halk TV’ye 1 Ağustos’ta uygulanmak üzere tebliğ edilmişti.

Bunun üzerine RTÜK üyeleri İlhan Taşçı ve Okan Konuralp, kararı, söz konusu suçlamada yer alan Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik bir itham olarak kabulünün mümkün olmadığını belirterek ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi istemiyle yargıya taşımıştı.

RTÜK’ün Halk TV’ye verdiği 5 günlük ekran karartma cezasına, Ankara 3’üncü İdare Mahkemesince oy birliği ile yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Kararda, “Yürütmenin durdurulma isteminin bağlantı hakkında verilen kararın kesinleşip mahkememizce yeniden bir karar verilinceye kadar geçici olarak kabulüne, bu kararın tebliğini izleyen 7 gün içinde Ankara Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, haberi sosyal medya hesabından “RTÜK’ün Halk TV’ye verdiği 5 günlük ekran karartma cezasına ilişkin açtığımız davada Ankara 3. İdare Mahkemesi, cezanın yürütmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdi...” sözleriyle duyurdu.

İşte o karar:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver