Zanka

Son dakika… 28 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vefat sayısı 1 ay sonra 15'e geriledi ama vakalar yükselişe geçti...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Test sayımız, temaslı taraması sonucu, iki gün içinde 47.500 seviyesine çıktı. Yeni vaka sayımızda düne kıyasla 64 artış var. Son 24 saat içindeki vefat sayımız, 30 GÜN SONRA İLK KEZ 15 olarak gerçekleşti. Yeni iyileşen hasta sayımızda düne göre artış var.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyordu. Bugün ise bir ayın ardından günlük vefat 15’e geriledi ve can kaybı 5 bin 645’e yükseldi. Dün 17 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, 12 Haziran’dan bu yana binin altına inmeyen vaka sayısı, 14 Temmuz’da yeniden binin altına geriledi. Geçen hafta hem yükseliş hem de düşüş kaydeden sayı, yeni haftaya düşüşle başlamıştı. Bugün ise vakalarda riskli bir artış gözlendi. Son 24 saatte 963 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 227 bin 982’ye ulaştı. Dün 919 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen hafta içinde bir yükselen bir sayı, haftayı düşüşle kapamıştı. Yeni haftanın ilk gününde binin altına gerileyen ve vaka sayısıyla farkı azaltan sayı, bugün yükselmesiyle yeniden sevindirdi. Son verilere göre 1.092 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver