Zanka

130 ülkeye seyahat uyarısını uzatma kararı alan Almanya, Türkiye’yi riskli ülkeler arasında tutmaya devam ediyor. Listede tutulan ülkelere yönelik bakılan kriterler arasında en dikkat çekeni ise şeffaflık…

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 130 ülkeye seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzattı. Seyahat uyarısı yapılan ülkeler arasında Türkiye de yer aldı.

“Gidilmemesi gereken” ülkeler listesini yayınlayan Robert Koch Enstitüsü, ülkelerin risk bölgesi olarak belirlenmesinde, her 100 bin kişide 50 kişilik virüs enfekte sayısını baz aldıklarını açıkladı. Diğer değerlendirme kriterleri ise hijyen önlemleri, temas izleme, test kapasitesi ve şeffaf verilerin bulunup bulunmaması.

İSPANYA’YA UYARI YOK

Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarısı yapılan ülkeler arasında AB üyesi Lüksemburg’a da yer verdi.

AB'de seyahat uyarısı yapılan tek ülke Lüksemburg olurken, vakaların hızla arttığı İspanya’ya ise seyahat uyarısı yapılmaması dikkat çekti. Ancak İspanya’nın turistik kentlerinden Barselona ve çevresindeki plajlarda dikkatli olunması istendi.

Seyahat uyarısı yapılmayan ülkelerden gelenler, yine de üç gün içerisinde doktoruna gidip test yaptıracak. Seyahat uyarısı yapılan ülkelere gidenler ise hemen havaalanlarında test edilecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver