Zanka

Son dakika… 29 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vakalar az farkla gerilerken, iyileşen sayısı da geriledi... Günlük tabloda dikkat çeken değişiklikler de oldu. Yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı gitti, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyordu. Dün ise bir ayın ardından günlük vefat 15’e gerilemişti. Bugün 14 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 659’a yükseldi.

Tüm dünyada ülkeler günlük verileri açıklarken ağır hasta sayısını da paylaşıyordu. Türkiye'de ise bu sayı ilk kez paylaşıldı ve 542 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, bir yükseliyor bir düşüyor. Yeni haftaya düşüşle başlayan günlük vakalar, dün riskli bir artış göstermişti. Bugün ise ufak bir gerileme yaşandı. Son 24 saatte 942 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 228 bin 924’e ulaştı. Dün 963 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Yeni haftanın ilk gününde binin altına gerileyen ve vaka sayısıyla farkı azaltan sayı, dün yükselmesiyle yeniden sevindirmişti. Bugün ise sayı yeniden geriledi. Son verilere göre 996 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver