Zanka

Son dakika…  

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin fındık rekoltesi açıklamasına gösterdiği sert tepki nedeniyle, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt partisinden ihraç edildi.

Cemal Engiyrut’un ihracıyla ilgili MHP’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“21.07.2020 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Ordu İli Altınordu İlçesi üyesi ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu'nun 30.07.2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78. maddesinin Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller Başlıklı” 4. Bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir.”

ENGİNYURT’TAN İLK AÇIKLAMA

İhraç kararının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Cemal Enginyurt, şunları kaydetti:

“MHP den ihraç ettiniz! ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜ almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz. ÜLKÜCÜLERİN SESİNİ KİMSE KESEMEZ. MİLLET, DEVLET VE ORDULULAR İÇİN,HEP DOĞRULARI KONUŞAN OLACAĞIM.”

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE SERT ÇIKMIŞTI

 “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir” diyen Enginyurt, “Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakı’ndan başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Her söze başladığımızda Cumhur İttifakı diyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi hiç, yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son da bugün Tarım Bakanı” ifadelerini kullanmıştı.

DEVLET BAHÇELİ UYARMIŞTI

Enginyurt geçen ay katıldığı bir YouTube yayınında, AKP hakkında yaptığı “sert çıkışlar” nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından uyarıldığını açıklamıştı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver